16.5.06

El PSC incompleix el pacte del Tinell i els ecosocialistes d’IC els hi fan el joc.




Diferents sectors de la societat civil de diversa procedència veuen amb preocupació la situació creada per l’actitud del PSC d’acabar amb el govern catalanista i progressista.

El pacte del Tinell que va donar lloc al govern catalanista i d’esquerres va ser fruït de tres partits polítics amb majoria suficient per dur a terme el pacte. Ara fa uns dies el President de la Generalitat de Catalunya inquiet per la seva situació personal dins el PSC pren una dràstica decisió de cessar als consellers d’ERC per l’únic delicte de defensar l’estatut aprovar per amplia majoria pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre.

El President te tot el dret d’expulsar a ERC del govern però segons el pacte del Tinell això significa la pròpia extinció del tripartit, per tot això augmenta la preocupació per l’actitud del PSC de convertir el govern nascut del tinell en un govern monocolor.

La sortida del govern d’ERC deixa orfe alguns dels projectes més sobiranistes del pacte, es veu en preocupació la situació de la secretaria de l’esport, la política de suport del petit i mitja comerç, normalització lingüística, el repartiment de la TDT, l’oficina antifrau i molts projectes que ja estaven endegats.

El nomenament dels nous consellers del PSC es valoren des d’aquests sectors com un intent de crear xarxa i debilitar de cara a la propera legislatura a ERC, principal preocupació del carrer Nicaragua.