27.10.06

1-N: La puja d’ERC fa saltar pels aires el pacte Mas i ZP

&.- Amb solidaritat amb els afectats pel desdoblament de la N-II, la fina ironia d’un dels nostres seguidors.

Marigó(PSC): “si al Vilar has d’anar, abans t’has de confessar”

Ni els ideòlegs de CiU, ni del PSOE comptaven amb la força dels republicans, que malgrat l’intent d’enfonsar-los aguanten i aguanten be. Alguns analistes confirmen amb la boca petita, (per que no tenen on publicar-lo, s’ha decretat el silenci), que la sorpresa de la nit electoral podria tornar ésser un nou ascens dels republicans.

Malgrat que les enquestes estan jugant a despistar dient que és IC qui puja més, la veritat del que es percep faria que l’èxit recauria en la formació de Carod-Rovira i Joan Puigcercós.

L’actitud sobrada i prepotent del candidat convergent i la poca credibilitat del candidat socialista farien que un cop més els partits mal anomenats petits serien els guanyadors de les eleccions.

L’atac furibund contra els republicans dissenyat per David Madí, se els hi està girant en contra, l’acord Mas-ZP per qual una victòria amplia de la coalició nacionalista els permetria governar en minoria, amb el vist i plau del President del Govern Espanyol.

Cada diputat que vagi cap als republicans dificulta el pacte de la vergonya (Mas-ZP) i obra la porta a un paper decisiu a la formació de Carod-Rovira.

Dins del PSC, lamenten l’actitud de ZP, de plena traïció al projecte socialista de catalanisme polític que representava Pasqual Maragall, des del PSC és considera que el sacrifici de l’actual President de la Generalitat ha estat un error, i encara estan més emprenyats quan han vist que la Moncloa, és a dir els que manant al PSOE també estant disposats a sacrificar Montilla.

El que farà emprenyar de veritat als enemics de Catalunya (PP, COPE, El Munto, PSOE i altres) serà el resultat d’ERC. Des de sa-palomera tenim moltes ganes i ho celebrarem amb totes les forces cada enrabiada que agafin els nostres enemics el dia 1 de novembre al vespre.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

El candidat d'Espanya és en Mas, i els que ho fan veure són en Montilla i en Piqué.

Qui no li convé a Espanya és ERC, ja ho hem pogut comprovar, però això no vol dir que no li convingui a Catalunya com a nació.

Visca la sobirania catalana! Mori el regionalisme espanyol!

Ei, perdoneu per la simplificació.

Oriol de Mollerussa ha dit...

Si, tens raó. Només hi ha un petit detall. La realitat et va en contra. CiU és la formació que ha aconseguit més poder per Catalunya d'ençà el 1714. ERC ha donat la presidència de la Generalitat a l'encarregat de negocis del PSOE a Barcelona. CiU ha fet avançar Catalunya, si vols com una formigueta i amb vacil·lacions, però ha avançat. ERC ha fet grans proclames, però pocs passos. CiU ha pactat i ha aconseguit més autonomia. ERC ha pactat i ha aconseguit que el nou Estatut l'hagués de pactar en Mas com va poder, perquè ERC estava disposada a signar per molt menys (si, ja sé que em direu que no, que si el pacte de la vergonya, que si no se què, etc. Però les hemeroteques estan allí per qui vulgui consultar-les). En resum i per no allargar-me. Vols que mantenir viva l'esperança d'una Catalunya lliure? Vota Mas. Vols fer un gran foc d'encenalls i de passada destruir qualsevol esperança d'alliberament nacional, encara que el PP i la COPE vomitin foc i sofre durant un temps? Vota Carod. És el que hi ha. Catalunya decideix.

Anònim ha dit...

Oriol de Mollerussa...al.lucino amb el teu anàlisi simple.Els 15 milions d'euros de suport al català que aquest any desapareixen dels pressupostos,no és cap avanç.Tampoc és avançar un Estatut que no ha canviat de model.
No penso pas convèncer de les bondats o maldats de CiU o ERC.Només sé que la gent ha de votar d'acord amb la seva ideologia.Si es hipòcrita,vota CiU.

Oriol de Mollerussa ha dit...

Al benvolgut anònim que m'acusa "subtilment" d'hipòcrita. No m'estranya que al·lucinis amb el meu anàlisi simple. Cal dir que l'he fet simple perquè els jerkis el pugueu entendre, ja que veig que tendiu a aplicar la versió senzilla del materialisme dialèctic marxista com a eina d'anàlisi, és a dir, separeu el món en blanc i negre, i la gent en bons i dolents. Deia que no m'estranya que al·lucinessis, perquè els jerkis teniu tendència a al·lucinar, només cal llegir certes intervencions vostres, o la vostra tria d'"aliat estratègic" -com si el ratolí s'aliés amb el gat, vaja. I si em permets parafrasejar-te, per acabar diré que la gent ha de votar segons la seva ideologia. Si la realitat i tu aneu per separat, vota ERC.

Val, i ara, que ja ens hem dit el nom del porc, us en adonareu algun cop que quan hi ha alguna manifestació de catalanitat popular, com pugui ser l'11 de setembre, els partits de la selecció, la manifestació del 18-f, etc. els que van al vostre costat són els de CiU? I quan dic els de CiU no em refereixo als militants ni als líders, sinó als votants, als que no ens hi va res d'important, excepte el país. Ja està bé competir amb CiU durant la campanya, però cal insultar als votants de l'altre partit nacionalista? I quan dic nacionalista, vull dir nacionalista, mal que us pesi. Qui estarà al vostre costat quan aconseguim organitzar un referèndum per la independència? Els de CiU, òbviament. Que no us agrada el sistema CiU? És evident, per això esteu en un altre partit. Però passa que el moviment es demostra caminant, i ara ja heu tingut oportunitat de demostrar com camineu, i, ja em perdonareu, el caminar de CiU m'inspira moltíssima més confiança.

Anònim ha dit...

Cyu s'ha venut Catalunya pels seus interessos, d'aqui 40 anys l'historia deixera als convergents al mateix nivell d'en Cambó a l'epoca de la república, de la mateixa manera, que a dia d'avui cap català( ni els de Cyu s'atreveixen), és declara hereus d'en Cambó, cap català d'aqui 20 anys és declarera hereu de Cyu, ni tans sols els de dretes, ni tampoc els de l'OPUS que ja és dir.

Anònim ha dit...

CiU és un bipartit que està per la pertinença de Catalunya dins d'Espanya. CiU doncs és una coalició espanyola i espanyolista. Quan un espanyol -periodista, polític, del círculo ecuestre o "financer"- pregunta a Arturo Mas, a DuranLleida i a tots els ALTS capitostos de CiU si se senten espanyols aquests els falta temps per respondre que "por supuesto que somos españoles, es que, como dijo el President Pujol, ser catalanes es nuestra manera de ser españoles".

L'engany més gran que esta`instal·latat en aquesta nostra societat des de 1976 és el creure que el bipartit és "sobiranista", quan en realitat és l'agent espanyolista més sibil·lí de tots. El PSC-PSOE i el PP no enganyen, tothom sap que són espanyolistes CiU és pitjor, encara li fa un servei més gran a l'espanyolisme que PSOE i PP, ja que enganya a la gent, perquè ensenya l'estelada durant la campanya electoral però són carn i ungla amb Aznar, UCD i ZP: la mateixa colla, amb disfresses diferents, oi Arturín?

Anònim ha dit...

Pues claro que CiU es un partido español. ¿Y que tiene eso de malo? Yo les voto por eso. Tambien hace poco escuchamos las declaraciones del periodista Pedro J. Ramírez quien afirmó que si pudiera, votaría Artur Mas, ¿Qué hay de malo en eso? Para mi CiU es el partido que ha hecho más en estos 30 anyos por la España constitucional, lo ha dado todo a todos los gobiernos españoles a cambio de poco, ha hecho posible la gobernabilidad y ha contribuido a fortalecer el proyecto nacional común. CiU no es separatista, tiene un nacionalismo moderado que nos va bien a los que creemos que Cataluña es será España por los siglos de los siglos.......... Mas president. Así sea.

Oriol de Mollerussa ha dit...

Que en Pedro J. i tots aquests diguin que votarien a Artur Mas no m'estranya. Ja fa temps que penso que el vol el PP és un altre tripartit, per tenir munició contra ZP. Com que saben que no cauen bé aquí, diu que votarien Mas per provocar l'efecte contrari. Sobre les declaracions de pertinença i sentiment a un lloc o a un altre, si tu ho dius, així deu ser, però a la pràctica el que compta és l'obra de govern, i el resultat de l'obra de govern de CiU és clarament positiu per Catalunya. Tamé va ser CiU que va principalment recolzar la resolució del parlament on es deia que Catalunya no renúnciava al dret a l'autodeterminació.

Sobre les valoracions que feu de CiU com a agent de l'espanyolisme disfressat i tota la resta, podeu anar garlant, que els qui van fer que la Generalitat se la quedés el PSOE i en ZP pugui decidir qui forma part del govern català i qui no, no hem estat els de CiU. Al final, com deia abans, el moviment es demostra caminant i ja heu demostrat com camineu

Anònim ha dit...

aquest oriol el trobo una mica Medi...ocre. Quina llàstima aquests de CiU, la veritat és que sembleu una secta...

Oriol de Mollerussa ha dit...

Que bo, que be, que agut, aquest darrer anònim! Ha fet un joc de paraules amb el cognom Madí, la paraula mediocre, i l'ha referit a mí! Ja va bé. Quan recorreu a l'insult, és senyal que se us han acabat els arguments. També cal dir que no costa gaire, això.

I diu que CiU és una secta! Molt bona, també! Ja veig que has llegit a en Montilla entrevistat per en Sala i Martín. Malgrat tot, jo pensava que al capdavant d'una secta sempre n'hi ha d'haver algún que és creu l'enviat de Déu a la terra per salvar el món mundial, ja saps, de l'estil d'aquells que se'n van a trobar-se amb terroristes perquè estan convençuts que amb el seu verb i les seves argumentacions seran capaços de fer que vegin la llum i deixin les armes.

Anònim ha dit...

Una cosa és fer un pacte de govern amb els socialistes a Catalunya (només dura 4 anys -si hi arriba-), i una altra cosa molt distinta és agenollar-se a Espanya durant 30 anys com ha fet cYu VOTANT AFIRMATIVAMENT la CONSTITUCIÓN ESPAÑOLA que en el seu article 2 proclama la "indisoluble unidaz de la nación española, patria común e indivisible de todos los españoles". Aquesta sentència en castellà és el que defineix i el que executa cYu perquè és el que ha SEGELLAR amb el seu vot (i que jo sàpiga encara NO L'HA RECTIFICAT).
Podeu anar de moltes coses els capitostos convergents Madís, els Mas, els Fernández-Teixidó, els Durans..., però de sobiranistes no en teniu ni un pèl.
Tanmateix, d'espanyolistes, en sou peluts. Recorda-ho Oriol-Madí...., Pujol recollint amb el cap cot (signe d'agraiment i reconeixement) el premi que li va atorgar el diari ABC com a "español del año".

I ja no parlo de l'Estafatut de l'espoli (que no dura 3 o 4 anyets com un pacte de legislatura, sinó que condemna als catalans i a Catalunya per un quart de segle -mínim-), Estafatut perpetrat i aprovat pel teu líder espiritual l'Arturillo de cal "els meus amic del círculo ecuestre, José Luis, m'han encarregat que et doni un XEC-EN-BLANC", estil del "seni catalán" tan estimat en els cercles més reaccionaris i més jacobins de la Villa y Corte. Viva el Rey? O Visca el Rei?.... Oriolet?.... Tant li fa.

Acabo com he començat: una cosa és un pacte puntual de legislatura amb els socialistes catalans a la Generalitat (dura màxim 4 anyets -si hi arriba perquè els sociates TRENQUEN el pacte-), i una altra cosa és executar (donant el SÍ traïdor o botifler) a una estaca, presó de pobles i hipoteca per dècades i dècades com és la Constitución española..... o perpetrar un Estafatut que legalitza en paper negre sobre blanc el robatori i l'espoli dels impostos dels catalans, durant no pas 3 o 4 anys, sinó durant 25 o 30!!.
Podeu ser molt bons espanyolistes, manaires de CiU (no he dit el votant catalanista de base i de bona fe de CiU), us podeu disfressar i transvestir del que vulgueu per arreplegar quatre últims vots per anar enganyant a la gent de bona fe....... però de sobiranistes........ sobiranistes sí, de la vostra butxaca i la dels Condes de Godó, Brufaus, Gavarrós, Fornesas, Rosells, Salvador Alemany, Molins..., mers especuladors.
Espanyols, regionalistes de "regionalidad catalana"...........!!!
cYu, prou enganyar i fer mal a Catalunya.

ERC no és perfecta, s'ha equivocat en diverses ocasions, però mai s'ha venut el país en la proporció i abast com ho han fet CiU i PSC, a parts iguals.

Anònim ha dit...

Si des del franquisme s'han aconseguit algunes coses per a Catalunya és gràcies a molta gent que, des de l'anonimat i amb esforç, ha empès des del darrere, gent que ho ha lluitat i exigit des de la societat civil. Els dirigents i càrrecs públics de CiU han estat mers gestors i opulents beneficiaris de la quotidianitat i de les cadires que han ostentat durant 25 anys remenant el cotarro a la Generalitat.
I si hi ha una insuficient TV3/C33 i uns Mossos d'Esquadra (és el sostre del que CiU ha fet per Cat.), home, sisplau, alguna cosa haurien de fer per guanyar-se el sou, no?
Jo diria que a Catalunya, la societat catalana, els catalans emprenedors han aconseguit algunes coses A PESAR DE alguns dirigents o governants convergents o socialistes.
Encara diria més, moltes de les aspiracions nacionals de Catalunya han estat directament avortades, retingudes, acallades o impedides per l'establishment convergent quan ha estat instal·lat a la Plaça de Sant Jaume, govern de la Generalitat de Catalunya.
Per exemple, les seleccions esportives nacionals catalanes. Els que mentre han governat han posat més pals a les rodes com ho pugués fer un "ambient Fresno" o un Vidal Quadras qualsevol (això sí, sense tant soroll com el Quadras, i amb discreció i tacte convergent, però amb el mateix resultat que els peperos) han estat els manaires i prohoms de Convergència i Unió, cap diferència amb el PP, partit que en la intimitat els membres dels quals són carn i ungla, les mateixes classes socials, els mateixos interessos per explotar i aprofitar-se del país, de la gent que treballa, començant pels peatges de les autopistes, continuant per la indústria del ciment i un munt d'especulacions i acabant per ficar amics i coneguts en consells d'administració de monopolis i oligopolis que xuclen de la mamella catalana.