24.10.06

Cas Pedro J: privilegis feudals.

Tothom recordarà l’estiu de 2005 quan diferents representants de grups polítics i de la societat civil, desprès de realitzar una roda de premsa al municipi de Son Servera a la costa dels Pins de l’Illa de Mallorca, varen ser agredits per intentar exercir el dret de pas pel domini públic terrestre.

Agredits per uns guàrdies jurats contractats per un poderós personatge que s’ha fet seu el domini públic, impedint amb la seva acció el dret de pas de tots els ciutadans per la costa tal i com estableix la pròpia llei.

El cas es va fer famós per l’atac despietat perpetrat per aquest personatge que no va dubtar en utilitzar les seves influències a tots nivells per intentar liquidar al diputat d’ERC Joan Puig, que va participar en la denúncia de la privatització de la costa.

Joan Puig, Jaume Sastre (Lobby per la independència) i tota la gent de les Illes que lluita per defensar el dret de pas segueixen sent l’objectiu primordial d’aquest personatge (Pedro J.).

Mai fins ara el totpoderós Pedro J. s’havia trobat amb una gent que li ha plantat cara amb arguments i amb la llei a la ma. Per això són objecte d’una cruel persecució per part d’aquest personatge, que no dubta en utilitzar tota la seva influència (President del Govern, la Monarquia, el Ministre de l’Interior, el seu diari...) per fer callar a la bona gent que ha sortit en defensa del territori.

Pedro J. ha iniciat tot un procediment judicial contra tots ells emparant-se en el seu poder. Ben aviat, Jaume Sastre i altres defensors del territori hauran de presentar-se a judici per una demanda realitzada l’any 2004, quan és va iniciar la denuncia per ocupació il·legal del domini públic.

Joan Puig, diputat d’ERC, està citat a declarar el 6 de novembre davant el Tribunal Suprem a Madrid per defensar el dret de pas de tothom per la costa segons estableix la llei. Aquesta citació seria un pas previ a sol·licitar el suplicatori si el Tribunal Suprem pren la decisió de seguir amb les actuacions.

Des de Sa-palomera volem expressar la solidaritat amb la bona gent que per defensar el dret de pas a la costa pateix la injusta persecució dels poderosos. La manca de valentia política del Govern del PSOE per donar compliment a la llei comporta que siguin jutjats aquells que defensen l’ús públic de la costa. Quina paradoxa; qui privatitza l’espai públic, surt indemne.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Endavant Puig, heu tingut la valentia d'enfrontar-vos al poder espànyol establert, força i endavant.

La costa de tots, no per uns pocs

Anònim ha dit...

Joan,

Ànims

Josep (el dels pensaments)

Anònim ha dit...

Alguns en el seu moment van voler seguir el joc al PJ, i al final hauran de abaixar el cap.

endavant , la costa és de tots

Anònim ha dit...

Evidentment la costa és de tots, però no sabeu en quin país esteu? Puig, tindràs de pagar i bastant. Hi han paraules tabú, i poders que són intocables. Sortiràs escaldat en la butxaca i sobretot la teva imatge.
Grans principis, però massa incrèdul per lluitar contra el poder.

Anònim ha dit...

que hem de fer quedar-nos a casa sentats a la cadira mentre uns s'aprofiten dels poders, quan tant sols son ciutadants igual que tots nosaltres. Aquesta postura fa pena.

Anònim ha dit...

prou d'acollonits, endavant i força. la costa és de tots