L’alcalde de la capital de la Selva Antoni Solà va ser un dels que es va mostrar més emprenyat per l’acord d’Esquerra i el PSC a la Diputació, va ser un dels pocs que no va aplaudir cap de les intervencions dels membres del Govern, ni per cortesia va donar ni un segon al nou govern.
A la sortida del ple de la constitució de la Diputació no és va amagar del seu disgust i emprenyat va marxar de la seu de l’ens provincial. El que no va explicar l’alcalde colomenc és el pacte escrit que va fer per garantir-se l’alcaldia del seu poble, un pacte fet abans de les eleccions municipals amb els socialistes.
Aquest pacte de la sociovergència selvatana garantia la Presidència compartida del Consell Comarcal de la Selva entre CiU i PSC, i a canvi els socialistes garantien l’alcaldia de Santa Coloma per l’Antoni Sola.
El disgust ha vingut a la seu convergent desprès de les eleccions municipals quant han comprovat que vist els resultats podrien haver aconseguit un millor repartiment de l’acord, i garantint-se la Presidència del Consell durant quatre anys.
Desprès de tot això no podem entendre l’emprenyada de Solà per l’acord de la Diputació, ell és en aquests moments alcalde de Santa Coloma gràcies als socialistes i als dos anys de Presidència gratuïta per l’alcalde del PSC de Riudarenes. En l’emprenyada es nota massa la comèdia d’Antoni Solà.
Esquerra de Santa Coloma comença a entendre les reticències que el PSC local va tenir per pactar un acord que portés el canvi a la capital selvatana, ja s’ho havien fet amb els nacionalistes, lamentablement els socialistes no van ser gens honestos amb els socis republicans.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
13 comentaris:
Sola ha donat pel sac a socialistes i a esquerra i s'ha venut el consell comarcal.
Ara fa dies que no penjeu notícies. Com és ???
Després del ridícul que va fer en Joan Puig al Parlament de Madrid, on molts diaris van criticar durament la seva 'desafortunada' intervenció.... Ai, ai, ai... A veure si ho comenteu, també.
¿"Molts diaris el van criticar"?
Segur que La Razón, l'ABC, El País (del costat), Diari de Girona, La Vanguardia Española, El (in)Mundo...
Per afirmar el que has afirmat, segurament "molts diaris" d'aquests deuen ser les teves fonts d'informació de capçalera i els hi fas mota confiança.
El ridícul el fa el govern espanyol, el caos de la RENFE, les apagades elèctriques, l'aeroport, la manca d'inversió, i els que pateixen el robatori dels nostres impostos per part de ZP, som els ciutadans de Catalunya.
PSOE i PP, nunca mais, les dues cares d'una mateixa moneda.
Home, després d'anomenar 6 diaris crec que són la majoria. Si només et limites a llegir el punt i el 'súper' Avui (=CiU)malament. S'ha de llegir més, home...
La meva font d'inspiració no són els diaris de la caverna espanyola (Ahir l'"Alcázar" i avui alguns dels que t'he dit), com la teva inspiració.
Jo pateixo la deficiència de serveis púbics de què és objecte aquest país (per si no ho saps distingir, el país català).
I ho pateixo, perquè sóc un treballador i depenc de la nòmina mensual, sabent que avui tinc feina però qui sap on seré demà perquè la feina està difícil i moltes empreses tanquen.
Tu, no sé... inspirant-te en diaris madrilenys al servei dels governs i poders que ens putegen, ens roben els nostres esforços i espolien els nostres impostos als catalans de a peu...
Em fa l'efecte que molt bé vius tu... Si és així, felicitats, però no creguis que tot el país viu com tu...
Això de voler ridiculitzar els diaris en català, ja diu molt del personatge que pretèn fer la ridiculització.
No té "excessiva" autoestima de lo propi.
Per cert aquest 2 diaris (El Punt i Avui) als que has pretès ridiculitzar, li donen mil voltes, en trajectòria democràtica i en professionalitat, a uns quants d'aquests mencionats escrits en la llengua de l'imperi.
El cosmopolitisme no està a Madrid, està a Paris, Berlin, Nova York, El Caire, Moscou, Tokyo, Milà... està al món.
El cosmopolitisme no es fa limitant-se al castellà, es fa llegint en català, anglès, francès, castellà, alemany... etcètera, i essent obert de mires, no tancant-se en Madrid i en els diaris en la llengua imposada, com allò que va intentar inculcar Franco, no veure-hi més enllà dels Pirineus i de Ceuta.
Perdoneu, però un dels diaris que han criticat era el Diari de Girona, també...
Ara, si tot ho veieu amb clau catalana i no us obriu una mica malament...
Fa quatre dies els socialistes criticaven al Diari de Girona i ara el posen pels núvols. Suposo que deu ser perquè parla bé d'ells i malament dels rivals.
Per cert, què té de dolent veure les coses en clau catalana, des d'una perspectiva d'aquí?
Cal veure-les en clau turca o madrilenya, potser?
On és el centre del teu món? A la Puerta del Sol? Vius a Alcalá de Henares, potser?
El centre del meu món, al voltant d'on gira la vida a diari, en la pràctica (treball, estudis, residència, desplaçaments quotidians, experiències, amors, alegries i tristeses...) és Blanes, Girona, la Costa Brava, el Maresme, Barcelona, el Mediterrani, Catalunya.
Els catalans fa segles que som oberts, en general parlem més llengües (com a mínim dues) que la mitjana d'espanyols.
Parlar una sola llengua no és que sigui un prodigi d'obertura al món, i hi ha molts més espanyols monolingües que no pas cap ni un catalanoparlant.
Com a suggeriment, estaria bé que els espanyols també llegisssin El Punt i l'Avui. Potser veurien que el periodisme que fan aquests diaris és més "civilitzat" i professional que certa premsa groga, sensacionalista i tendent a la crispació.
¿Per què tant i especial interès a llegir diaris de Madrid? El que interessa a la ciutadania ja ho porten els diaris d'aquí -i en català-. I, per llegir segons quines coses (el Mundo, el País, ABC...), és tan o més interessant llegir Le Monde, The Times, der Spiegel, il Corriere della Sera...
No us tanqueu a Espanya, només hi guanyen els que hi tenen interessos, majorment econòmics.
El fet de ser català és una esplèndida manera de ser europeu i home de món, cosmopolita.
Jo sóc català a morir i he tigut moltes discusions fora d'aquí per tal de defensar el que sóc.
El que volia dir és que no som el melic del món i hem de viatjar una mica per veure que se n'opina. I com a tot arreu hi ha de tot.
I crec que està molt bé llegir premsa d'aquí, cosa que jo faig, però saber que opina el veï també està molt bé.
Del tot d'acord que no som el "melic" del món, però som una "part" del món i, vés quina casualitat, és la part del món on ens movem, treballem, lluitem diàriament per tirar endavant, on hem decidit arrelar-hi el millor i no tan bo de les nostres experiències vitals, les nostres vides, compartint-ho amb tantes altres persones.
Llegir diaris madrilenys no és pas sinònim ni equival a "viatjar" més.
Per viatjar, no cal fer-ho necessàriament en direcció "oest", també es pot fer cap al "nord", cap al "sud" i cap a l'"est", suposo que m'entens...
Una cosa és saber què opina el veí (de 700 km enllà, un veí que per cert queda una mica "llunyà"), i una altra molt diferent és creure-te'l..., quan, en el millor dels casos no defensa els teus/nostres interessos (perquè no són els seus), quan no va directament en contra dels teus/nostres interessos.
Resumint, una cosa és saber què opina el veí o l'amo de l'Estat (per això no cal "estudiar" massa ni "excessivament"), i una altra cosa ben diferent és creure-te'l.
Hi ha una dita molt antiga que diu: ' el saber no ocupa lugar'.... Sobren les paraules
Per això és més aconsellable llegir en primer lloc diaris d'aquí, en català, i, en segon lloc, europeus (francesos, anglesos, espanyols, alemanys...), que no pas centrar-se excessivament en diaris de Madrid (que per cert, alguns sembla que estiguin en constant "estat de guerra").
El saber no ocupa lloc, tens raó.
I l'anàlisi contrastada dels fets, la reflexió, el discerniment i l'esperit crític, tampoc ocupen lloc.
http://www.talcomraja.ppcc.cat/
Publica un comentari a l'entrada