29.4.07

27-M: Comparem els programes electorals del PSC, CiU i ESQUERRA a Blanes. Escull el millor.




1.- Illa per Blanes, una proposta d’ESQUERRA pensada pels seus ciutadans, PSC i CiU sense alternatives.

Analitzant les propostes electorals que estan fent públiques els dos partits que fins ara s’han repartit el poder, arribem a la conclusió que no tenen propostes reals i efectives.
CiU: Definirem un pla d’etapes a aplicar a l’ILLA DE BLANES, pretenent que aquest espai sigui un referent mediambiental, turístic i cultural.
Proposta que no diu rés, enterren el power-point de Ramon Ramos? S’apunten al power-point de Marigó? No tenen cap proposta concreta per l’Illa.

PSC: Cedirem 30.000 metros de sostre a la Generalitat de Catalunya (per que s’ho vengui i especuli amb el territori) i farem el power point “Parc del Mar” (privatitzar més parc públic) per cert aquesta proposta compte amb el suport d’EUiA)

Proposta insólita que representa la pèrdua d'una part del parc públic més gran de Blanes. Cal afegir-hi la privatització un espai amb un balneari artificial d’un gran cost mediambiental i que com a mostra del nivell de la proposta del power-point, no contempla ni un aparcament.

ESQUERRA:

El 80% de l’Illa per Blanes, un parc públic que ens aboca al mar mediterrani i a la bahia de Blanes. La resta un aparcament subterrani, un Hotel d’Entitats, un edifici administratiu i un espai firal polivalent (fires, musica, exposicions, uns 5000 metres quadrats pràctics).

Proposta senzilla, viable, per tots els ciutadans de Blanes i sobretot realitzable, tinc clar el que diuen uns, els de sempre (PSC i CiU) i el que diu Esquerra. Felicitats.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Si la gent sabes els programes de CiU i del PSC i ho comparès amb eld'esquerra, l'alcalde no seria ni de PSC, ni de CiU.

Anònim ha dit...

Ara us escolto, polítics. Hi estic del tot d'acord, republicans. Després d'anys i panys marejant la perdiu amb aquell espai entre pavellons i camp de futbol......, que si el mar sota el cel de l'Oms, que si l'eterna Illa Isozaki i les obres megalòmanes i virtuals, que si balnearis+apartaments tipus mini-marina-d'or-ciudad-de-vacaciones quan d'això l'oferta està súpersaturada, que si el nyap de l'actual aparcament d'autocaravanes en aquesta esplanada, que si.....

Per fi, ja era hora, que alguns polítics parlin CLAR I COL·LOQUIAL, pla i senzill, sobre aquest tema.... Per fi.... Un PARC URBÀ, com diu ERC, ZONES VERDES, ARBRES I VEGETACIÓ autòctona..., amb bancs per seure i descansar la gent gran, petits parcs infantils (gronxadors...) per als més menuts, algun circuit per fer footing, jooging, petanca..., i al costat d'això, hotel d'entitats, o sigui, espais que tanta falta fan per a associacions de Blanes, i una descentralització d'oficines de l'ajuntament, perquè es donin millors serveis als blanencs (també perquè els funcionaris no treballin tan estrets enmig de tanta paperassa i encotillats en dos pisos d'alçada del Passeig de Dintre).

I com diuen els d'ERC, el 80% de l'espai per a parc urbà, zona verda que desemboca al mar...

Això sí que anima, les propostes més senzilles, necessàries i realitzables.

Ara, gent d'ERC, ja cal que difongueu aquesta proposta entre tots els veïns de Blanes, associacions, etc., especialiment entre els residents d'allà al voltant, a la Plantera, Els Pins, Racó d'en Portes, Quatre Vents, S'Auguer, sectors més pròxims a aquella enorme esplanada que és una joia DE TOTS ELS BLANENCS, O SIGUI, PÚBLICA, DEL MUNICIPI, DE L'AJUNTAMENT DE BLANES.

Que no vingui cap Marigó a cedir o donar no sé quants centenars (o milers?) de metres quadrats a la Generalitat per acabar-ho privatitzant i acabin ficant-hi apartaments amb l'excusa del balneari.... virtual.

Esquerra...... us necessitem.....!!!!!!

Anònim ha dit...

Els d'esquerra són els únics que parlen clar de l'illa, he anat avui a escoltar al candidat del PSC i he sortit acollonit del que ha dit,i de l'illa per sortir correns.

Anònim ha dit...

COMPROMISOS X TU (CiU)
Crearem pulmons blaus. Àmplies zones d’aparcament, principalment a les entrades de la població, zones hospitalàries, zona mercat, passeig de mar, illa de Blanes i als Pavos i Can Borell.

Anònim ha dit...

COMPROMISOS X TU (CiU)
Construirem un Palau de Fires, com espai polivalent.
Crearem l’Hotel d’Entitats. A més, farem sales polivalents, de rehabilitació i zona de respir, per a gent amb malalties degeneratives.

Anònim ha dit...

El millor programa, el del PDB!!
Amb diferència!!
Ramos Alcalde!!

Anònim ha dit...

CiU no només diu el que hi vol fer, que no difereix del que diu ERC, però diu una cosa molt més important. Definir un pla d'etapes vol dir que es mullen per Blanes i establiran un pla d'execució per fer-hi el que els altres només diuen! És a dir, hi ha un compromís real de fixar un calendari d'execució del que s'hi vol fer.
PROUS PROJECTES I PASSAR A LA ACCIÓ, molt bé CiU!

Anònim ha dit...

Eso eso Ramos Alcalde y Susana teniente de alcalde.
JAJAJAJAJAJAJA

Anònim ha dit...

Sa-palomera era un "diari digital" de informació política de la província de girona?

No sé si heu canviat l'editor però ara ja no té cap mena de criteri ni credibilitat. És el tercer bloc d'en Joan Puig.

Anònim ha dit...

Comparant-los, jo em quedo amb el programa d'Esquerra.

Respecto molt les promeses de CiU i PDB dels quals alguns comentaris anteriors n'han parlat, però, pel que llegeixo del portaveu de CiU, aquest proposa, textualment "àmplies zones d'aparcament, principalment a les entrades de la població, zona mercat (plaça 11 de setembre), Illa de Blanes (esplanada darrere els pavellons), etc...".

Fins aquí, el que ens proposa el comentarista de Convergència. Doncs jo responc:

Però si en les entrades de Blanes i indrets mencionats, JA N'HI HA ARA, D'APARCAMENT.
No cal proposar-lo perquè ja n'hi ha, ara.
No és cap aportació nova perquè en els llocs que ha esmentat no hi ha manca d'aparcament.

En canvi, a on sí que hi ha manca d'aparcament és al centre de Blanes.
Aquest problema de la manca d'aparcament al centre es podria haver resolt en àmplia mesura si, entre 1991 i 1995 s'hagués fet un parquing subterrani del Passeig de Mar ben fet..., és a dir, fet com cal.

Però llavors, el primer error de PSC i CiU (els que el van aprovar) va ser fer-lo PRIVAT, no municipal....... (municipal com el que hi ha a Lloret, el subterrani de la Plaça Pere Torrent, al costat del Màgic Park).

Es va fer privat i amb les principasls condicions que va imposar la concessionària privada SABA.

Una d'aquestes condicions:
No hi ha pas primera hora gratuïta per al client......., com sí que hi ha a l'altre esmentat pàquing de Lloret.....
A Blanes, al subterrani de SABA, tot el temps que aparquis s'ho cobren i embutxaquen uns privats, diners que marxen fora de Blanes i es perden com a ingressos per a l'Ajuntament -al no ser municipal el pàrquing-).

Segona condició:
La capacitat, DIMENSIONS i grandària del pàrquing:
PSC i CiU, els partits que van aprovar, amb els seus vots a favor en sessió plenària, el bunyol del pàrquing subterrani del passeig que patim avui els blanencs, CiU i PSC van tancar en fals una mal acord amb la concessionària, perquè van empassar-se un pàrquing que neixia PETIT per a les necessitats d'aparcament del Centre-vila.

PSC i CiU, manca de previsió, vista a curt termini.
Llavors, Esquerra, ja ho va avisar, ho va advertir per activa i per passiva, però com que no tenia representació consistorial, ni els convergents ni els socialistes no van fer cas de les al•legacions d'Esquerra Republicana, i aquells 2 grossos van tirar pel dret.

I així ens ha quedat el pàrquing, estret, car i d'uns privats riquíssims forasters a Blanes.
Els errors del passat de PSC i CiU ara els estem pagant els blanencs.

És clar, comprendreu que ara en aquest moment....., quan CiU em ve fent segons quines promeses sobre el parquing del passeig, i essent Convergència corresponsable, co-causant o co-culpable de la situació actual, no em mereixi CiU excessiva confiança.

És més..., per culpa de CiU (i de PSC) estic pagant preus cars en aquest pàrquing... Per tant, no puc pas fer confiança ni votar Convergència.

Em decantaré pel qui s'ha currat l'assumpte, que no ha fet demagògia, sinó realisme i coherència, sentit comú en el tema. Si ara ERC fa propostes viables i assumibles sobre el pàrquing subterrani (proposa certa ampliació i concertar reduccions del preu de les tarifes, possibles i legals)......, com és el cas....., doncs em decantré per ERC, per la Conxita, en Puig, gent seriosa i que han demostrat, amb la seva feina, fiabilitat i vocació de servei als blanencs.

Breu: per serietat i rigor, prefereixo ERC.

Anònim ha dit...

a fets, no paraules animar-lo a relaxar-se, ja que llegint el seu post veig una clara sociovergència.
És un post interessant, ja que mai hi ha hagut sociovergència a Blanes, però totes les coses les han fet ells dos conjuntament.
Per tant, és fàcil reeditar una sociovergència que no ha existit mai però...
Si tan clar ho teniu, no us canseu en escriure posts tan llargs que una acaba llegint per sobre perquè es fan pesats.
Si no teniu res a fer perquè tot està pactat...

Anònim ha dit...

Sóc "fets, no paraules".

Company, t'equivoques, si llegeixes bé el meu -llarg- post, veuras que aposto per Esquerra Republicana.

Precisament el que denuncio és la sòciovergencia en les polítiques d'aparcament a Blanes.

Rellegeix atentament el meu anterior post i t'adonaras del que t'acabo de comentar.

De tranquil, n'estic molt, el que passa és que, per a alguns temes, cal fer una mica d'història, per saber qui és qui...... i qui ha fet què...... a l'Ajuntament.

Reitero: rellegeix-te atentament el meu anterior post, i veuras com dono raons per desconfiar de PSC i de CiU.

Anònim ha dit...

Endavant esquerra fins i tot marigó copia a esquerra, ara diu que ampliara l'aparcament del Passeig de Mar quina cara.?

Anònim ha dit...

Marigó l'últim, i aquesta és la veritat, no tenen projecte i van copiant els programes dels altres.

Anònim ha dit...

Ei, republicans, per què no envieu preservatius a la "Casa Real"?
No veieu que forniquen com conills?
I ara què, quin regal heu enviat a la Sofía? Quin acte institucional prepararà la Generalitat per felicitar-la? ERC hauria d'anar treien la "R", pq no fa res envers la "R", només entra en el govern actual i callen com xaiets...

Anònim ha dit...

Ahir a TVE-1 Casa Real i a TV3 Falange. Qui collons és el responsable de l'ens corporatiu català?????
Ens estan prenent el pèl!!!!
Visca Catalunya lliure!

Anònim ha dit...

Aqui parlem de Blanes i les eleccions municipals, socialistes no despisteu amb la casa reial que vosaltres hi esteu convidats.

Blanes, Blanes i Blanes

ERC a l'alcaldia

Anònim ha dit...

El tema és que Esquerra planteja propostes i projectes concrets per als pròxims 4 anys per a Blanes, en el programa i en les accions del dia a dia.

En tenim una mostra en aquesta notícia de Sa-palomera: propostes en l'important tema de L'Illa de Blanes o gran esplanada de darrera els pavellons.

Quan toca parlar de Blanes, i mentre Esquerra tracta els problemes que afecten als blanencs i aporta alternatives, altres surten amb el Montilla, el fill de la Infanta, programes de TV, i de qualsevol cosa per distreure i fugir d'estudi.

Ara toca el nostre estimat poble, com diu el butlletí local d'ERC:

ARA, BLANES.

Ànims!

Anònim ha dit...

Blanes és l'última "aldea gala" com la d'Astèrix, o està dins d'un país, Catalunya, que governa el tripartit? Perquè si forma part de Catalunya, que es mengi el borbons amb bombons!!!!!
Fora la monarquia!
Visca Catalunya lliure!

Anònim ha dit...

A mi, com a blanenc, m'afecta tant l'Illa de Blanes com el que veuen els meus fills per la Tele que dirigiu vosaltres.
I aixà des de Blanes no es pot canviar, però des del Tripartit de la Generalitat sí!

Anònim ha dit...

No us entereu de la pel·lícula. No es vota ara...: o bé el tripartit de la Generalitat o bé al Duran i Lleida-ministro del PP.
Ara això no toca.

Ara toca votar als REGIDORS de l'ajuntament que vulguem escollir.

Què us fa por de parlar de les necessitats de Blanes?? No sabeu parlar de Blanes??

Com que m'estimo Blanes, m'agrada parlar de Blanes.

En un altre moment, ja es parlarà del que calgui parlar, senyors sociovergents.

Anònim ha dit...

Com esquiveu, sòciovergents, parlar del programa i projecte de govern d'ERC-Blanes.
No us hi trobeu massa còmodes, amb les eleccions municipals i amb la presència d'ERC-Blanes, perquè sabeu que aquestes seves propostes van per feina i són de sentit comú.

Anònim ha dit...

CiU i ERC, tanto monta monta tanto. Us necessiteu els uns als altres, els vots que perd un els guanya l'altre i viceversa. per axiò fins i tot compartiu la propaganda electoral als fanals de Blanes.

Anònim ha dit...

On hem arribat? Que dos partits ERC+CiU hagin de pagar periodistes (fent veure que són professionals independents, je, je, je i que a més a més no viuen a Blanes, és a dir que opinen del nostre poble sense tenir coneixement de res del que passa realment) i publicacions (sense posar les sigles dels partits CiU+ERC) per no haver de declarar les despeses com de campanya electoral, no deixa de ser ridícul.

Anònim ha dit...

M'agraden els projectes d'ERC, per l'espai de l'Illa de Blanes, pels habitatges de lloguer mitjançant l'empresa municipal d'habitatge, pel tema hotel d'entitats, per la proposta sobre la finca Perpinyà.....
Això sí que engresca.