11.7.07

Sociovergència al Consell Comarcal de la Selva


Un pacte fet abans de les eleccions municipals donarà a PSC i CiU el Consell Comarcal de la Selva. És repartiran dos anys i dos anys la Presidència que recaurà en l’ex - alcalde de Sant Hilari Robert Fauria i l’alcalde de Riudarenes Jordi Gironès (emprenyat amb el PSC).

Un pacte que ha creat certs remordiments als dos partits, que veuen i reconeixen que han regalat dos anys de presidència al rival, saben que desprès dels resultats podrien tenir els quatre anys i han intentat provocar situacions que trenquessin l’acord.

El mateix PSC ha parlat amb Esquerra per un possible acord que dones la Presidència i la gerència durant quatre anys als socialistes, fins i tot estaven disposats a buscar una excusa per trencar l’acord amb CiU.

El PSC veu una possibilitat de tenir per primera vegada la presidència del Consell i està fent gestions molt anònimament per evitar que CiU s’alteri, l’oferta ja la tenen els republicans i s’està a l’espera de que el PSC fabriqui la suficient excusa per trencar l’acord.

El problema pel PSC pot ésser l’avarícia pel poder que pot fer encabritar a CiU.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta és la manera de fer de la sociovergencia.

no ens podem fiar tant d'un com de l'altre.

Oriol de Mollerussa ha dit...

Està bé. Uns us fan una proposta confidencialment i la correu a esbombar per Internet. Ells seran molt poc de fiar, però vosaltres no els hi aneu gaire al darrera.

Anònim ha dit...

Oriol de Mollerussa, no estic gaire ficat en el tema, vull dir que no hi entenc gaire, però, àdhuc en cas que fos veritat això que dius (per cert, sense concretar; sembla que escriguis en clau, exclusivament per als "entesos"), jo em pregunto:

¿Quin impediment hi ha per arribar a un acord, quan alguns termes d'una negociació es fan públics, amb informació transparent cap a la ciutadania?

Et diré, per exemple, que aquí a Blanes, de les recents negociacions entre PSC i CiU per intentar pactar la sòciovergència a l'Ajuntament, els blanencs ens vàrem poder assabentar PELS DIARIS que, per exemple, un dels principals temes de discussió era el de la cadira d'alcaldia, que si per a mi, que si per a tu, que si compartida 2+2, que si jo no la deixo anar i la vull tota, que si a mi també em pertany, total, un estira-i-arronsa.

Què hi ha de dolent que als ciutadans, els blanencs ens arribi aquesta informació??

Com més informació tinguem els ciutadans i contribuents, millor.
Com més informació, millor coneixerem de què van els uns (polítics) i els altres.....

Et parlo com el que sóc, ciutadà blanenc i català.

Salut, Oriol,
Juli.

Oriol de Mollerussa ha dit...

Benvolgut Juli,

Primer de tot, deixa'm disculpar per si el meu escrit semblava massa "pels entesos". Jo no me'n considero, d'entès. I no hi ha res de dolent en que la informació de les negociacions i els pactes arribi als ciutadans. Ara bé, en el cas que ens ocupa, el mateix "Sa Palomera" ens diu:

"El PSC veu una possibilitat de tenir per primera vegada la presidència del Consell i està fent gestions molt anònimament per evitar que CiU s’alteri, l’oferta ja la tenen els republicans i s’està a l’espera de que el PSC fabriqui la suficient excusa per trencar l’acord."

Llavors jo dic (i que consti que el PSC no és sant de la meva devoció, més aviat tot el contrari), si algú els hi fa una proposta demanant-los confidencialitat i el primer que fan és esbombar-la, poques propostes rebran, confidencials o no. Per fer tractes, cal un mínim de confiança mútua. És lleig això d'anar esbombant informacions que s'obtenen sota petició de confidencialitat.

Anònim ha dit...

Nois, en un mes dues notícies. Ara, en època pre-electoral una diària. Ja es nota que teniu en Puig ben col.locadet, perquè del nou govern mutis.

Anònim ha dit...

A l'Ajuntament, tan col·locadet com cada un i cada una dels 8 regidors i regidores del PSC(PSC-PSOE).

No passa res, si hi ha menys notícies, no?

Veig que alguns crítics cap a Sa-palomera (que voleu que ERC "parli" sobre el nounat govern tot just constituït) trobeu a faltar Sa-palomera.

Suposo que, com tot, a vegades es deu poder i a vegades no.

Si n'esteu pendents, jo crec que en el fons una mica de carinyo li deveu tenir..... :-)

Anònim ha dit...

Carinyo no és la paraula. Peró entre els del PROA i vosaltres almenys estàvem entretinguts. En canvi ara...

Anònim ha dit...

En canvi ara..., ara per fer el paper de la Proa (d'oposició destructiva) ja hi ha el PSC.

No pateixis, ja que el PSC t'entretindrà ben entretingut.