27.9.06

Primer “sorpaso” electoral d’ERC al PSC a la demarcació de Girona.

Les alarmes han saltat a la seu de la coalició CiU a comarques gironines, el Madí i Cia no es creien el que els deia l’enquesta que setmanalment encarreguen per establir les estratègies electorals.

Segons les dades facilitades als nostres col·laboradors, ERC estaria en condicions de superar en vots per primera vegada als socialistes gironins, en vots i amb possibilitats de obtenir el cinquè diputat a Girona per part dels republicans.

Girona es convertiria en la primera demarcació amb una estructura normal de partits polítics; en el centre dreta un partit nacionalista majoritari (CiU) i al centre esquerra un partit independentista majoritari (ERC).

CiU guanyaria però sense la pujada espectacular que preveien les ments pensants convergents. Pere Vigo el candidat republicà trencaria el sostre electoral d’esquerra i derrotaria al clan Nadal, si aquesta possibilitat s’escampa podria encara afavorir més al republicans, s’hi podrien sumar tots els damnificats del Nadalisme a Girona que gaudirien d’una derrota històrica.

sa-palomera@hotmail.com

13 comentaris:

Quico Ventalló ha dit...

Girona será la nostra Covadonga. He dit.

Anònim ha dit...

El dos de novembre comprovarem la profecia ... jo de moment, un cop més, veig que somiar es gratuït ...

Anònim ha dit...

Enquesta a Girona:
CiU 7/8
ERC 4
PSC 3
ICV 1/2

No és pas CiU qui està preocupat, sinó la Pia Bosch i el PSC.

Anònim ha dit...

Els d'Esquerra a Girona prendran el poder en dos assalts. Primer serà un KO als nadalistes a les eleccions catalanes. Després vindrà el KO als convergents a les municipals. Carlemany torna a Girona!

Quico Ventalló ha dit...

Esmena:
Canvio Don Pelayo per Carlemany.

Anònim ha dit...

la enquesta de ciu diu:
CiU 7/8
ERC 4/5
PSC 3/4
IC 1

aquesta es la bona que corre per can Convergencia

Anònim ha dit...

ERC només preocupat pel poder, no pel govern. El que anomeneu clan nadal es dedica a treballar pel país.

Anònim ha dit...

deu ésser pel pais del nadalisme, el que durant tants anys ha amordaçat la llibertat a Girona.

el nadalisme va de capa caiguda.

Oriol de Mollerussa ha dit...

Sóc simpatitzant de CiU i els votaré a les properes eleccions, però m'alegro que ERC superi als socialistes. A veure si ho feu a tot el país, i així, com a mínim, sabrem que si CiU perd la Generalitat, no ens la espanyolitzaran els sociates, com ja han fet aquest cop.

Anònim ha dit...

¿Recordeu quan la 'província' de Girona havia d'invalidar l'Estatut perquè el 'no' s'imposaria al 'si'? Doncs això.

Anònim ha dit...

L'Oriol de Mollerussa demostra amb el seu comentari que és un catalanista de pedra pica. Jo simpatitzo amb ERC i per visió de país i de futur,defenso que CiU faci de centre-dreta nacional i ERC de centre-esquerra nacional.Per tant,ambdós partits han d'anar per camins diferents cadascú en el seu cantó. Només així algun dia serem normals.Gràcies Oriol per entendre el paper d'ERC i el paper de CiU des d'una vessant patriòtica i no pas partidista.

Anònim ha dit...

Sa Palomera & Company, aquest any que feu P-3; P-4 o P-5?

Anònim ha dit...

Jo sóc votant de CiU, però a partir d'ara votaré ERC, (és veritat). Tot i que com molt bé diu l'amic Oriol de Mollerussa, sempre me n'alegro de que tingui més vots CiU que els sozialistas.