27.12.06

Irregularitats en l’elecció del Català de l’any, Èric Bertran censurat.

Víctor Alexandre i Joan Puig denuncien en els seus blocs les greus irregularitats produïdes en l’elecció del Català de l’Any. Aquesta elecció va néixer anys enrera de la ma de “El Periódico” (grupo Z= veu del PSC) i aquest any ha emmerdat en el projecte a TV3 de la ma del programa el matí que dirigeix Josep Cuní.

El català de l’any és un projecte d’un grup espanyol que lògicament vol controla que l’elegit no trenqui l’esquema del català políticament correcte, i és veu que l’Èric i el que representa, s’han surt de la norma establerta pel Grupo Z.

Amb molta habilitat i al veure que la candidatura de l’Èric Bertran s’encarava en els primers llocs, van idear una estratègia per tal que fos un impossible la seva elecció.

Ho van aconseguir i al final de la primera fase de l’elecció popular, sorprenentment l’Èric desapareixia dels deu primers i el seu nom desapareixia durant dies de la llista de vot.

El que no comptaven els ideòlegs de l’estafa, és la reacció de la gent, de la societat civil d’aquest país que ha començat a denunciar els fets (e-noticies, Vilaweb,....).

TV3 com a televisió publica del nostres país ha de recuperar el seu paper i rectificar, depurar responsabilitats i demanar disculpes dels fets i per tant posar el nom de l’Èric Bertran en la llista de votació per la segona fase,(comença a partir del 8 de gener), per un cop que TV3 no sigui a traïció.

Queixes:
matinstv3@tv3.cat
cartalector@elperiodico.com
cartas.bcn@metrospain.com
cartasaldirector@diarioadn.com
cartes@elpunt.com
elmon@rac1.net
mati@catradio.com
noesven@20minutos.es

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo vaig enviar una queixa educada i ben estructurada al programa Àgora i ni tan sols es van dignar a respondre'm. Fan el que els dóna la gana, igual que ho van fer en la cobertura informativa de la mani del 18-F.

Anònim ha dit...

Però si el Periodico és dels vostres, és del tripartit!
De que us queixeu espanyolets d'ERC? No es pot pactar amb espanyols, i després criticar que són.... espanyolistes!!!
Ja, Ja, Ja... Botiflers!

Anònim ha dit...

A l'usuari anònim:

Que et passa? El papà o la mamà s'han quedat sense la feina a la Generalitat que esperaven recuperar? O potser tu mateix aspiraves a tenir un càrrec de confiança?

Àdam Bertran ha dit...

Com pots tenir tan poca sang de culpar a un noi menor d'edat per autosatisfer-te i automanipular-te en aquesta gran mentida que els mitjans de comunicació estan creant?
Ciu volia pactar amb el PSC tan com ERC va aconseguir. Accepteu la derrota d'una vegada, i en comptes de fotre traves, col·laboreu en la construcció nacional (ja que a la vostra època poca cosa vau fer...).
L'Èric ha fet més que tu i CiU junts, i per això més català de l'any es mereix ser. Cal recordar que CiU va votar en contra d'incloure l'article que obligava a etiquetar en català a Catalunya?no, crec que ja ho sabem tots...

Anònim ha dit...

Primer de tot: el Català de l'Any és un premi privat i si s'hi vol col·laborar, es vota, i si no, doncs no. No en teniu ni idea: heu de saber que l'Èric va ser dels menys votats, sí, sí, el que llegiu: DELS MENYS VOTATS. Tot i així, la pressió dels sectors independentistes il·luminats va fer que s'hagués d'incloure (ja se sap que ERC no pressiona els mitjans de comunicació, nooooo). Si ho mireu bé i doneu la volta al mitjó, veureu que l'Èric s'ha incorporat, no per la demanda popular (que és la que val) sinó per la "recomanació" de sectors determinats. Tot plegat és penós, ho sento. Més valdria que Joan Puig, Víctor Alexandre i companyia es preocupessin dels peatges (recordeu la campanya d'ERC en contra dels peatges? On és ara? Per què s'apujaran a principis d'any? i l'estafa de la reducció de peatge i eliminació per a uns quants?) en comptes d'aquestes collonades sense sentit ni interès que només porten a la destrucció personal d'un nano que voleu convertir màrtir i que més val que deixeu tranquil.

Anònim ha dit...

Lara, maca, saps que la primera setmana el programa del Cuní deia diàriament qui eren els primers classificats i l'Èric anava TERCER?
Casualment, van deixar de dir-ho i l'Èric va baixar (això diuen) més enllà de la desena posició.
Abans de dir mentides informa't una mica, xata.

Anònim ha dit...

hola marc xato, no sé el programa del Cuní, però el concurs és del Periódico i aquest any hi col·labora TV3, o sigui que les votacions del programa del Cuní no són les úniques, valen igual que les dels lectors d'aquest diari. Si l'únic que pots dir per aportar dades és que "l'Èric va baixar (això diuen)", anem ben apanyats. Informa't tu i no manipuleu tant, maco. Ja sé que us agradaria que el nom de l'Èric sortís fins a la sopa -això diuen-, però voler imposar el vostre criteri no és gaire democràtic, saps?

Àdam Bertran ha dit...

És gaire democràtic que un candidat (amb opcions a guanyar o no que ara és indiferent) el marginin de la llista oficial no posant-lo, quan estaven dient que anava en tercera posició? És normal que després de les queixes dels espectadors el col·loquin més de 35 llocs per sota de la posició en què hauria d'estar? Això em diràs que no és discriminació?
Crec que aqui ningú està demanant que el proclamin català de l'any, doncs això ho hem de fer entre tots els que ens sentim catalans (que dubto que molts dels candidats s'ho mereixin), però el que no es pot acceptar és que es manipuli i margini a un candidat d'aquesta manera simplement perque no respòn a les seves idees polítiques, o no en treuran rèdit polític.

Anònim ha dit...

Adam, maco, jo estic d'acord amb el que dius, però el que no em cap al cap és que en nom de la democràcia es vulgui elevar als altars un xaval que prou pena té amb el que li ha passat i que a sobtre s'acusi TV3 i El Periódico de voler-lo arraconar sense solta ni volta. Quan dius "És normal que després de les queixes dels espectadors el col·loquin més de 35 llocs...", és que saps que hi ha hagut queixes d'espectadors, oi? Però de quants? De qui? A part de tu, del Joan Puig, del Víctor Alexandre i de tota la JERC en massa, saps si hi ha hagut un moviment popular de queixa? La vostra queixa, del tot respectable, representa la de la majoria de lectors-espectadors? Em sembla molt bé que volgueu l'Èric com a Català de l'Any i que el voteu, però no useu paraules com "antidemòcrata", "discriminació" o d'altres que en aquest context no tenen sentit si no és que hi ha com una obsessió persecutòria. T'ho dic amb tot el respecte a les vostres queixes, però sisplau, sigueu coherents que al final denunciarem que hi ha discriminació a la candidatura del Timbaler del bruc!

Àdam Bertran ha dit...

Independentment de qui s'hagi queixat, el fet és queels organitzadors han decidit adherir la candidatura de l'Èric a la llista. Això vol dir que per dret i per vots li correspòn ser-hi. I en aquest cas, si és a la llista ha d'estar en les mateixes condicions que la resta de persones integrants d'aquesta llista. I no perque ho digui jo, o l'hagi votat qui l'hagi votat, simplement perque com a candidat té uns drets, ni més ni menys que la resta, però en aquest cas no els han respectat i se'ls han saltat doncs han fet un greuge comparatiu en relació a la resta de candidats deixant-lo a última posició quan la resta estava col·locada de manera alfabètica.
Com he dit i repetit, no demano que l'Èric sigui proclamat català de l'any, ni molt menys, el que sí demano és coherència en un concurs, i que sí es demanen candidats, es respectin per igual tots els candidats proposats. I si no t'agrada la paraula discriminació, ho sento però és l'única que crec que descriu el que en aquest has ha patit l'Èric respecte la resta de candidats per part de l'organització.

Per cert, gràcies per això del 'maco'.

Anònim ha dit...

Marc tens tota la rao i no hi cap cap discussio.

El premis catala de l'any no els pot donar una entitat de lucre com és El Periodico.

A partir d'ara tenir aquest guardó és mes una infamia que res més.