14.2.07

Municipals 2007: Preocupació del PSC i CiU perquè Joan Puig sigui el candidat republicà a l’alcaldia de Blanes

Josep Marigo va caure en el desànim quan es va fer públic que el republicà Joan Puig tornaria a encapçalar la candidatura a l’alcaldia de Blanes, segons ha sabut sa-palomera l’actual alcalde de Blanes portava mesos fent gestions mitjançant “l’Amo Nadal” per tal que la direcció d’Esquerra impedís que és tornés a presentar.

L’excusa seria que amb Puig al capdavant un nou pacte del tripartit seria impossible, vista l’experiència d’aquesta legislatura. Quan Marigó expulsa a ERC del govern municipal, els socialistes comptaven que amb la marca blanca d’EUiA en tindrien prou per arribar a la majoria; però vuit mesos desprès l’enquesta socialista de Blanes confirma que necessiten als republicans per sumar.

No sols això, la pujada d’esquerra a Blanes, que els situaria com a tercera força política per primera vegada, els permetrà que puguin triar amb qui governaran.

També en un sentit semblant existeix preocupació a CiU per el mateix fet, esquerra ha deixat al descobert les febleses de la coalició nacionalista per ser alternativa als socialistes, la seva desaparició durant aquesta legislatura en la tasca de fiscalització del govern municipal ha estat un escàndol i a més preocupa el ritme engrescador dels republicans estant donat a la situació.

Per tal d’intentar recuperar una mica la il·lusió CiU ha recuperat com a màxim responsable de la campanya nacionalista a Blanes, encara que sigui a l’ombra, a l’ex-cap de gabinet de l’ex-alcalde Ramon Ramos; Joaquim Matas, actualment càrrec de confiança de l’alcalde convergent de Tordera s’ha compromès a treballar per intentar recuperar els resultats de 1999.

Amb aquesta situació de crisis i de manca d’il·lusió del PSC i de CiU, cada cop agafa més força una esquerra que està engrescant i treballant seriosament per presentar-se a les properes eleccions amb el millor programa i el millor equip humà.

La darrera incorporació de Quim Rutllant a les llistes republicanes ha encès encara més les senyals d’alarma a CiU i al PSC.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Coincideixo amb el que dieu, una persona amiga meva ho va sentir de boca d'en Marigó.

I el que està clar és que CIU ha estat absent del control municipal durant aquests darrers anys.

Anònim ha dit...

Que a Tordera vigilen si fa la feina que cobra.

Anònim ha dit...

Si el que diu sa-palomera és veritat, a les properes muncipals pot passar de tot, però la gent d'esquerra està demostrant que les coses les fa treballades

Anònim ha dit...

Confirmat, Ciutadans també presenta llista propia a Blanes.

Anònim ha dit...

Per culpa de la inoperancia del PSC i de CiU, que n'aprenguin, de totes maneres la gent és molt més inteligent i no els votarà, no entraren a l'ajuntament.