2.5.07

27-M: La darrera enquesta feta a Blanes situa a Esquerra(3/4) com a veritable vot útil. CiU (7/8) guanyaria les eleccions, i davallada del PSC(6/7).

El PP es quedaria amb un sol regidor, i EUiA mantindria amb alguna dificultat el segon regidor(s’ha corregit a la baixa per l’aparició a darrera hora de l’APOB). La resta de partits que és presenten PDB, C’s, i APOB es quedarien sense representació municipal.

L’enquesta encarregada per “...” , ha estat realitzada amb una mostra de 700 persones, sobre un univers de 29.453. majors de 16 anys residents a Blanes, entrevistats per telèfon entre el 7 i 10 d’abril, amb un nivell de confiança de 95%, amb un error mostral +/- 4,9% (El càlcul s´ha efectuat amb l´hipòtesi: P=Q=50% o de màxima indeterminació.).
L’enquesta confirma que Esquerra es situa en un lloc decisiu de cara a formar govern, només un acord de la sociovergència ho evitaria. El quart regidor pels republicans no és cap utopia, i a més podria situar en un empat a 7 regidors entre socialistes i nacionalistes.

És confirmaria la tendència dels dos grans partits a perdre regidors, recordem que a l’any 1999 CiU i PSC sumaven 17 regidors, a l’any 2003 van baixar a 15 (PSC 8 i CiU 7) i segons l’enquesta per aquestes eleccions és podrien quedar en 14 regidors.

El panorama polític de Blanes es comença a semblar al Gironí, l’aparició dels republicans com a alternativa a CiU i PSC pot començar a ser una realitat i dona força de vot útil a Esquerra.

L’enquesta ha provocat certa desesperació dins del partit que l’ha encarregada, que Esquerra pugui se decisiva un cop més els hi dificulta la seva estratègia.

51 comentaris:

Anònim ha dit...

no serà veritat? algú tindra mal de ventre

Anònim ha dit...

Molt de bla, bla, bla... però la gran òstia se la fot el PSC, i no els dos grans partits com vosaltres dieu.
És obvi que el canvi és CIU, i que guanyarà vots i regidors.

Anònim ha dit...

Si ara CiU en té 7 i pot passar com a molt a 8, qui en surt guanyant més es Esquerra.

Anònim ha dit...

Quina sobèrbia!
Us heu oblidat d´altres partits, crec, és a dir l´enquesta és del tot irrellevant i irreal.

Anònim ha dit...

No té ni cap ni peus!
Mireu-vos l´enquesta del blog!

Anònim ha dit...

Tant de bo s'instaurés la segona volta per decidir l'Alcalde!!!

Anònim ha dit...

Creo que el PSC ganara, ahora estoy de acuerdo que los de Esquerra estan haciendo la mejor precampaña, propuestas ideas y llevan las cosas claras.

Anònim ha dit...

No estic del tot d'acord, jo crec que si esquerra apreta i penca serà la clau. estant fent un bon treball, engresca, són els únics que parlen d'equip i no d'un de sol.

I el PSC amb marigó no engresca, i en tRIAS ES UN BON NOI, I PER MANAR MANCA UNA MICA DE MALA LLET

Anònim ha dit...

Sa-Palomera s'ha tornat a anticipar. Aquest cop, ja va informar mitjançant posts que alguna cosa passava amb SÍNTESIS, l'empresa de comunicació de l'ajuntament.
Després d'aparèixer en aquest bloc la notícia, el candidat Joan Puig durant el Ple del passat dilluns va titllar d'il·legalitat el procés de concurs que va guanyar SÍNTESIS.
Segons Puig, aquesta empresa va fer el vídeo de campanya del PSC i convoca "manifestacions".
Com sempre, ERC està per davant de tots i demana transparència.

Anònim ha dit...

PDB treurà entre 1-2, és el principal error que hi ha a l'enquesta, l'altre que erc no sumarà a Blanes MAI més de 3 regidors, sigueu realistes.

Anònim ha dit...

QUÈ FA SÍNTEIS? QUI SÓN? TENEN RELACIÓ AMB L'ACTUAL CAMPANYA DEL PSC? EL PSC PAGA A SÍNTESIS AMB DINERS PÚBLICS MENTRE FAN EL VÍDEO ELECTORAL?QUINES MANIFESTACIONS HA CONVOCAT PER ORDRE DE MARIGÓ PER FER PROPAGANDA ELECTORAL?
ON ESTÀ LA TRANSPARÈNCIA QUE DEMANA PUIG?
ERC ENS DEFENSA MENTRE D'ALTRES DORMEN A LA PALLA

Anònim ha dit...

Ja ja! el PDB 1-2?
segurament en tindreu 11 de regidors, com diu una candidata del pdb a la revista La Nota.

Anònim ha dit...

Sa-Palomera s'ha tornat a anticipar. Aquest cop, ja va informar mitjançant posts que alguna cosa passava amb SÍNTESIS, l'empresa de comunicació de l'ajuntament.
Després d'aparèixer en aquest bloc la notícia, el candidat Joan Puig durant el Ple del passat dilluns va titllar d'il·legalitat el procés de concurs que va guanyar SÍNTESIS.
Segons Puig, aquesta empresa va fer el vídeo de campanya del PSC i convoca "manifestacions".
Com sempre, ERC està per davant de tots i demana transparència.

Anònim ha dit...

Yo la veo bastante razonable la encuesta. esta claro que CiU i PSC van a bajar, son los mismos de siempre y a mi me gusta la gente preparada y con ideas. Y Esquerra como mínimo en Blanes lo demuestra.

Anònim ha dit...

Si fos per mí, quan abans esquerra empati amb el PSC i CiU,millor per Blanes.

No hi ha color en el debat de Carites, un estaba a`primera divisió i els altres a tercera.

ERC se la juga i arrisca, i per mi això mereix premi.

Anònim ha dit...

Els únics que parlen clar son la gent d'esquerra. només de veure com Marigó és incapaç de reconeixer que Puig és diputat demostra la categoria humana del personatge.

Per cert qui paga el vídeo del PSC que fa sintesis, L'Ajuntament?

Anònim ha dit...

Jo crec que el PSC guanyarà pero necessitarà d'esquerra. i aqui marigó s'ha equivocat. I veurem com ho farà per demanar disculpes. Pere Garcia la mal assesorat, no ha fet cas de Quim Valls, i aixo li pot costar l'alcaldia.

Si Marigó no ho pot ser pels seus errors jo prefereixo que ho sigui Puig

Anònim ha dit...

Marigo se ha equivocado, como persona de izquierdas, marigo no puede hacer el mismo error de Dolors Oms. Si alguien està haciendo una campaña de proximidad, com propuestas claras y sencillas es la gente de esquerra republicana.

tengo claro que en Blanes voto a ERC

Anònim ha dit...

no a un pacte de tripartit, cal un pacte Puig amb Trias, si cal dos anys cadascú hi estic d'acord.

Puig i Trias o Trias i Puig governeu junts per blanes

Anònim ha dit...

que gobierne ciu con el apoyo de esquerra, seria una buena combinación, para salir de la situación de paralisis,

Anònim ha dit...

El tipus de govern i qui serà l'alcalde dependrà dels resultats electorals en primer lloc.

Escoltant el carrer, comentaris de coneguts, etc., fa la impressió que ERC pot fer un ((molt)) bon resultat, no sabem encara en quina mesura, però creix.

A partir d'aquí, tot està per fer i tot és possible (pactes, correlacions de forces, continguts dels acords, qui serà el batlle...), etc.

Personalment, qui veig més ben posicionats per a ser alcalde, és a Trias i a en Puig.

Per quantitat de vots absoluts, ho podria ser Trias.
Però per capacitats, mèrits, visió global dels temes i "fusta" de lideratge, veig que Puig seria un magnífic alcalde de Blanes.

Com he comentat, tot està per fer, i tot és possible, ara cal seguir amb aquest bon ritme, centrar-se molt en la feina..., explicar els programes als blanencs..., i en el parlar-ne, en el boca-orella.

Salut!

Anònim ha dit...

Espero que ERC no sigui decisiva ja que ha demostrat durant aquests anys que no sap ni sabrà governar, ni a catalunya ni a Blanes!
patètic en Joan Puig no s'enten que un home així estigui al congrés, a l'ajuntament i a la diputació. Qui són ara els venguts??a la política ja se sap si no vals patada cap amunt!!Anim Trias!!

X.S.C.

Anònim ha dit...

En Trias pot ser molt bona persona, però si té animadors com el del post anterior, se'm treuen les ganes de donar suport al candidat convergent.

No ha escrit ni un sol argument (amb 'patades' o sense) amb un mínim de consistència i serietat.

Potser és de la part de l'electorat convergent que voldria pactar amb el el PSC (per fer la sòciovergència), o fins i tot amb el PP d'en Lillo, aquells votants de CiU que en unes eleccions voten CiU, i en unes altres PP.

Així ja s'entendria el seu escrit.

Anònim ha dit...

L'unica salvetat de tot plegat és la llista d'esquerra. I fins i tot els d'euia ho saben.

Lamenten que Marigó li tingui jurada a Puig, saben que esquerra serà decisiva.

Alguns fins i tot plantejan sacrificar marigo,per que Valls pugui pactar amb el PSC

Anònim ha dit...

Quan un es dona tant de bombo i es penja medalles, malament!
Teniu molta imaginació, serà el poble el que digui la seva i no les vostres enquestes que com sempre escombren cap a casa.

Anònim ha dit...

No és una enquesta del bloc Sa-palomera, sinó encarregada per un partit polític.

En aquesta noticia de més amunt consten les dades, característiques tècniques i univers de població en que s'ha realitzat aquesta enquesta.

És clar que una enquesta no és definitiva (aquí ningú ho ha dit, ningú dona per fet res, sinó que tot està per fer i tot és possible)............, però si està ben feta, professonalment i científicament, és una dada estadística que s'acosta a unes proporcionalitats, mostra certes tendències.

I les tendències, malgrat que a vegades no agradin, van per on van, perquè depenen de la voluntat de la gent, dels ciutadans.

A seguir amb la bona feina, per tal que el dia de les eleccons (l'enquesta de veritat) es noti la feina feta durant anys i ERC aconsegueixi uns grans resultats.

Anònim ha dit...

Llista més preparada la d'ERC? Hi ha algú que tingui una Llicenciatura Universitària en els 6 primers? Repasseu bé les llistes, pq n'hi ha alguna que té fins a 4 llicenciats, entre metges, Advocats i tècnics tributaris!
CiU el millor equip sense cap mena de dubtes!

Anònim ha dit...

Alejo Vidal Quadras és doctor en física nuclear. El fet de tenir un títol acadèmic ja és motiu per a votar-lo??

La mare Teresa de Calcuta o Martin Luther King no tenien grans estudis. Això ja era motiu per no confiar pas en ells??


Sincerament,
entre representants que:

amb títols acadèmics o no, han defensat Pinya de Rosa, El Vilar, Delta de la Tordera, preu de l'aigua raonable, seny a l'Illa de Blanes i al port, no malbaratar en gespes artificials, Finca Perpinyà, etc., etc.,

i
representants que,
amb títols acadèmics, volien urbanitzar Pinya de Rosa, fer passar el desdoblament pel Vilar, encarir el preu de l'aigua, venien fum virtual amb l'Illa Isozaki, volen ampliar el port, i callen i s'apunten al malbaratament de diners públics en gespes artificials.............

Sincerament, entre aquest dos, per molts títols acadèmics que tinguin els segons (CiU), jo em quedo amb els primers (ERC)............., em defensen millor com a blanenc......, com a projecte global de poble......., amb idees clares i que l'encerten.

Gràcies pel suggeriment, però serà que no, senyors de Convergència..... M'estimo Esquerra....... pel que fa, per la feina feta, pel projecte global de poble.

Anònim ha dit...

Raonem una mica:

La ciència, els avenços tècnics/tecnològics, els coneixements i les titulacions acadèmiques poden ser beneficiosos o perjudicals per a la humaniatat, per a l'home, per a Blanes o per a Catalunya, depenent de segons quin "ús" se'n faci.

Això ho escric després d'haver llegit uns molt interessants criteris ètics d'Albert Einstein.

Una persona pot tenir una col·lecció de títols i diplomes penjada a les parets del despatx, perfecte, fantàstic, el saber no ocupa lloc, quants més coneixements, millor, tots hi estem d'acord, però, ¿per a aplicar-los, com, en quina direcció? ¿Per a fer què?

¿Per a fer què?

Aquesta és la pregunta.

Explícit l'exemple de Vidal Quadras, doctor en física nuclear, i de la corda de Jiménez Losantos.

La capacitat de la gent d'ERC està demostrada i contrastada.
Dit això, a mi el que m'interessa són els programes, les propostes, l'orientació dels projectes, de cap a on va cada un, com volen distribuir un pressupost de l'Ajuntament, i, és clar, també... la feina feta..., la feina feta, que és el millor "examen de carrera" i la millor carta de presentació de tot polític.

Anònim ha dit...

Me'n descuidava: hi ha polítics, i hi ha tecnòcrates (advocats, A.P.I. -agents de la propietat immobiliària-...).
La paraula tecnocràcia tendeix cap a la burocràcia.

Amb tots els respectes -i parlo com a ciutadà, en el meu nom i amb la meva opinió personal-, prefereixo polítics amb idees clares, sabiduria, i pràctica, amb títols o no, que no pas tecnòcrates o buròcrates que es limitin a gestionar, sense defensar el Vilar, sense controlar el desmesurat creixement urbanístic, sense tenir clar el que volen per a l'espai de l'Illa per Blanes.....

Anònim ha dit...

Hi ha algú de la llista d'ERC que defensés Pinya de Rosa? Perquè durant quatre anys no han fotut res! Aquesta és la preparació de la gent d'ERC, PSC i ICV-EUiA. Parlen molt i no saben actuar. No estan preparats. Com es pot confiar davant tanta incompetència. Pinya de Rosa n'és un gran exemple.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Pinya de Rosa avui dia està protegida, en gran mesura gràcies a la feina d'en Joan Puig, d'en Quim Rutllant, que formen part de la candidatura d'ERC.

ERC és qui va proposar al Parlament la declaració de Parc Natural d'Interès Nacional, proposta a causa de la qual així es va aprovar i va quedar declarada P.N.I.N.

Uns mesos abans d'això, alguns no donaven ni un duro per la preservació (entre ells els de CiU), i uns anys abans, l'equip de govern que havia requalificat els terrenys, fent-los urbanitzables, era del PSC de la Maria Dolors.
¿I el trist paper de fa entre 1 i 2 anys del Conseller Nadal, retardant-ne la concreció dels límits d'aquest espai?

¿Què va fer CiU (Ramos) per Pinya de Rosa? Voler-la urbanitzar, proposar carregar-se-la amb una urbanització de luxe d'un pila d'apartaments i xalets.

És una de les principals raons, entre altres, per la qual CiU va perdre les eleccions de 2003.

Que cada pal aguanti la seva vela.

Si no hi hagués ERC de Blanes, caldria inventar-la.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Voleu defensar ERC i no sabeu de que parleu.

No per parlar de tot vol dir saber de que es parla.

Per començar,Parc Natural d'Interés nacional no existeix, heu barrejat conceptes que encara que estan relacionats entre ells no teneen res a veure. Una cosa és un parc natural, protegit o no, i d'interés nacional.

Interés nacional és perqué té unes particularitats que no es troben a altres zones del territori.

Per cert, podeu dir el dia i el número del DOGC on segons vosaltres Pinya de Rosa a estat declarada P.N.I.N (per cert, aquestes inicials no existeixen).

S'ha de ser rigurós. No es pot parlar de tot.

Anònim ha dit...

El Parlament no pot decidir un Parc Nacional, ni d'inte´res nacional com dieu vosaltres.
Abans s'ha de fer un PORN (desde el ministeri de medi ambient). Per ceet, el PORN no té relació amb la campanya d'ERc en la quie es reparteixen preservatius (teniu la tendència a portar-ho tot al vostre terreny i apropiar-ho). El PORN és el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals.

Segueixo repetint, algú pot demostrar aixó de que Pinya de Rosa està protegit segons la proposta d'ERC (joan puig i quim rutllant).


Si no m'ho pot demostrar ningú està clara la incompetència d'ERC i la seva incapacitat.

PARLAR DE TOT NO VOL DIR SABER!

Anònim ha dit...

Benvolgut contertulià convergent, i suposo que no-blanenc: ja em pots dir de "tu" (tutejar), i no de "vosaltres", ja que sóc una sola persona, no diverses. :-)

No cal que t'esforcis. Tens raó que hi ha una paraula que canvia ("Parc" per "Paratge"), però et diré més, que........ "el nom no fa la cosa"... ja que.....

......Ja que, el fet important, important de debò, és que existeix a dia d'avui una figura legal que garanteix la protecció del paratge Pinya de Rosa, evitant-ne l'edificació al 100%: això és l'important.

Si fossis de Blanes, amb els teus nivells de coneixements legals (que en tens; ets persona que procura raonar), ja n'estaries assabentat.

Però, donat que no et creus les meves paraules, llavors te'n dóno una prova irrefutable en forma d'enllaç -link- cap a un altre web (de la Generalitat de Catalunya... no crec que dubtis de la paraula de la Generalitat)...
Aquí el tens:

http://mediambient.gencat.net/cat/el_medi/espais_naturals/pein/pinya_rosa.jsp



Fes-hi un cop d'ull i..... relaxa't..., no estiguis tan tens...., que aquí no s'acaba el món...... ;-)

Anònim ha dit...

Esteu fotuts els del PSC i CiU, ja nomès insulteu, endavant esquerra. Puig alcalde

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la informació que havia demanat en posts anteriors.

http://mediambient.gencat.net/cat/el_medi/espais_naturals/pein/pinya_rosa.jsp

He pogut llegir per sobre la informació, enhorabona per la feina feta a ola gent d'ERC.

Per cert, el moderador podria eliminar els posts criticant temes personals de membres de la llista d'ERC que no crec que siguin d'interès o de debat.

Aquí s'hauria de debatre temes relacionats amb la política, i tan sols s'hauria de permetre aquesta crítica o debat.

Anònim ha dit...

Tens raó, la sòciovergencia s'ha acostumat últimament a insultar massa sovint.

Tanmateix, hi ha algun convergent que escriu per aquí que intenta raonar una mica (opino que benvinguts siguin tots els raonaments).

A aquest efecte, al benvolgut contertulià convergent, li ofereixo un altre enllaç, amb el redactat de la Llei que declara Pinya de Rosa com a Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN), dins del Pla d'Espais d'Interès Nacional (PEIN).

Fixa't, benvolgut convergent no-blanenc que, en una de les primeres línies, hi consta literalment:

(...) que el Parlament de Catalunya ha aprovat... aquesta Llei.

Amb això et desmenteixo allò que has dit que "el Parlament no aprova lleis que declarin parcs naturals, siguin peins o pnins".

L'enllaç és:
http://mediambient.gencat.net/cat/el_departament/actuacions_i_serveis/legislacio/natura/espais_naturals/LLEI_25_2003.jsp?ComponentID=24849&SourcePageID=3889


Bé, amb aquestes proves, espero que no em tornis a dir que "parlar de tot no vol dir saber" (o que els republicans "parlem de tot però no vol dir que sapiguem de què parlem").

I recorda, a Blanes ho sap molta gent, si no hagués sigut per ERC, avui Pinya de Rosa seria una de tantes urbanitzacions que embruteixen i empastifen tot al llarg i ample del país, al litoral, i a l'interior.

És una raó més, també per la qual dóno el meu suport a en Puig, a en Rutllant i a Esquerra.

Salut i República............, amic convergent.

Anònim ha dit...

Salut i República..., em sap greu desmentir alguna informació. No sóc convergent, però bé, tampoc em sento insultat.

El Parlament no pot declarar si són o no d'interés nacional, som una realitat nacional però encar no serveix de res malauradament.

Moltes gràcies.

Anònim ha dit...

Convergent? soc jo?....: Llegeix-te la lletra de la Llei, ja veuras què hi diu.
Hi surten escrites les paraules "Paratge Natural d'Interès Nacional.

No em creguis a mi, llegeix-te la lletra, el text, el redactat de la Llei, sortiras de dubtes i desprès, amb coneixement de causa, opina.

Però si vols opinar, tingues abans coneixement de causa.
Si no, ningú et creurà.

Anònim ha dit...

He seguit atentament aquest fil, i amb dades i proves, veig que el noi republicà va ben encaminat, té raó.

A més, gràcies als seus links i informacions, m'ha refrescat la memòria del que ha passat amb Pinya de Rosa.

Entenc més i més el perquè el qui ha estat el portaveu de Pinya de Rosa, Quim Rutllan, s'ha integrat en l'equip d'ERC.

És que, si avui Pinya de Rosa està preservada, és, en gran part, mercès a la feina tenaç de la gent d'ERC, qui recordo que va promoure les primeres reunions que van desembocar en la magnífica Plataforma "Salvem Pinya de Rosa".

Gràcies Esquerra. El dia 27 tindreu el premi de molta gent.

Anònim ha dit...

Després de llegir aquests posts em faig algunes preguntes sobre Pinya de Rosa?
Què és preservar un paratge natural d'interés nacional?
No crec que delimitar una zona, i dir que no si farà res sigui preservar.
El problema recau aquí.
Aconseguir delimitar una zona mitjançant el Parlament no té complicacions, sobretot tenint en compte que a Blanes teníem el TRIPARTIT i a Catalunya també teniem TRIPARTIT.
El que realment és difícil, i no s'ha fet res per Pinya de Rosa és buscar alternatives per no deixar que tal paratge es degradi any rere any com ha passat durant aquest temps.
DE moment la gent d'ERC ho veuen tot solucionat i es pengem medalles, peró de moment tenim els "fonaments d'una casa i falta mooooolt per poder-hi entrar a viure".
No és suficient el que s'ha fet desde l'ajuntament aquests quatre anys tenint en compte que com a ciutadà em van crear unes expectatives fa quatre anys que no han solucionat.
No sé que s'entén per preservar, potenciar, garantir millores ecològiques al paratge,...
De moment res de res donades les expectatives que diferents partits van utilitzar com a programa electoral.
Potser és que tan sols saben parlar, utilitzar contactes de la Generalitat (no era gaire difícil) però no tenen propostes, no tenen idees per apropar el Paratge a la gent amb les millors condicions possibles.
Recordeu, presevar no vol dir delimitar! la feina està tota per fer.
Així és com treballeu?
he pogut llegir els diferents posts i no he vist que parlessiu de res més que de lleis i tràmits per marcar una línes que delimita.
Falten propostes reals que ens vau prometre fa quatre anys.

Anònim ha dit...

Hi ha una frase que repeteixes dverses vegades. És: Tal cosa o altra "és/era molt fàcil".

Com es nota que no estaves a la Plataforma.
Per arribar a la declaració de Parc protegit del Parlament es va haver de bregar. I molt.

I sempre amb l'obstuccionisme (a la contra) de la CiU local i fins l'última hora de la CiU quadriprovincial. Recordo que en una visita d'Artur Mas a Blanes, aleshores com a Conseller en cap de la Generalitat, número 2 d'en Pujol, quan encara tremolàvem els blanencs per la no-protecció i l'amenaça de l'edificació penjant sobre Pinya, va dir Mas que "no era feina de la Generalitat anar comprant espais" per a protegir-los. O sigui que, se'n rentava les mans.

Els blanencs ja sabem quin és el trist paperet de CiU, en l'afer de Pinya de Rosa: ja t'han dit que una de les causes -importantíssima- per la que CiU (Ramos) va perdre les següents eleccions, va ser l'anar a la contra de Pinya de Rosa.
No ens demaneu que ho recordem, perquè començarem a fer memòria, i us pot perjudicar, convergents, de cara a les properes eleccions del dia 27.

Un apunt més. No sé què s'entén per degradat (quan es diu que actualment està degradat).
Evidentment que no ho està.

Un bosc verge en si mateix, amb arbres, pins, alzines, vegetació autòctona, ocells i plantes és degradació??

És clar que no està encara comprat ni habilitat amb algun equipament concret (escola de la natura...), però d'aquí a afirmar que està degradat..., tota la distància del món.

La natura, quan no la toca l'home, no és pas sinònim de degradació.
O sigui, ara està tranquil, viu, protegit, amb la seva vida interior de diverses espècies biològiques, animals i vegetals.

Com que hi ha unes tanques al voltant, no hi entra pas gent a matxucar-lo, ni trepitjar-lo, ni abocar-hi runes, ni escombraries, etc., ben al contrari, ara el bosc i voltants, viuen, i fan el seu cicle ecològic que sempre han fet.

'Degradació' hauria sigut si s'hagués fet allò que preveia Ramon Ramos i tot el seu grup de Convergència: embrutir els terrenys de Pinya de Rosa amb 300 xalets: Això sí que empastifar i degradar!!, tant de maó, totxana i formigó fora de nuclis urbans...

Ara no toca fer veure, simular, allò que no és, convergents.

Anònim ha dit...

Per fer una escola de la natura s'haurà de fer amb algún material (totxos, fustes,..), s'hauran d'habilitar camins,cartells explicatius de fauna i flora,... s'haurà de dotar d'espais oberts a tothom (per tal que tingui sentit l'escola natura) i espais específics reservats.
En aquests moments és una zona degradada perqué no té l'equilibri veritable d'un bosc, cal fer actuacions inicials per part de l'home i després deixar que la natura segueixi el seu camí.
No he entés si es vol preservar el paratge i per tant un indret reservat o si es vol obrir al públic. Crec que has comentat les dues coses per separat.

Anònim ha dit...

En el tema "degradació", em sembla que mai ens posarem d'acord, perquè tu tens un concepte determinat de 'degradació', que ja l'has dit, mentre que jo en tinc un altre, que no te'l repeteixo, perquè ja l'he exposat en el meu post anterior de les 5:22PM.

"Degradacions" a banda, en la resta del teu escrit hi estic del tot d'acord, hi coincideixo.

Anònim ha dit...

Resultarà que el "convergent" com dius tu, es pot entendre amb un d'esquerra (ERC).

No estaria malament de cara al futur.

Salut i República...

Anònim ha dit...

La politica municipal en aquesta campanya la marca esquerra, són els unics amb les coses claras, Marigo i Trias com a regidors de Puig encara poden servir, pero d¡alcalde ni pensar-ho.

Esquerra a l'alcaldia

Anònim ha dit...

PUIG=BOTIFLER
Puig, a quí vols enganyar?
Et penses que som idiotes els blanencs?
Ara només et queda pactar amb la dreta (CiU), veritat?
BOTIFLER!!