12.5.06

Nervis i preocupació al PSC de Girona davant la decisió de Maragall d’expulsar als consellers d’ERC.




Si en algun lloc poc guanyar el no al referèndum de l’estatut es a Girona, i això ho saben molt bé els dirigents socialistes. Es a Girona on ERC treu els millors resultats; la decisió de Maragall ha caigut com un gerro d’aigua freda, preocupa que la decisió generi una simpatia clara pel no.

Un no en clau de país, que faci que votants descontents de IC i CiU apostin clarament pel no, tot això lligat a la por a la poca mobilització dins les files del socialisme gironí, ha comportat que saltessin les alarmes per una victòria en clau sobiranista del no.

La decisió, ha fet saltar pels aires les dinàmiques de treball marcades per l’actual conseller de Política territorial i ex-alcalde de Girona, de llençar una veritable campanya per substituir a CiU i aturar els peus a ERC.

Joaquim Nadal va lluitar fins al final per evitar que ERC nomenés al delegat del govern de la Generalitat, no va dubtar en utilitzar la premsa gironina per tal d’intoxicar i a la vegada cremar noms de candidats republicans, va sortir guanyador nomenant a una persona de total confiança seva, Pia Bosch com a delegada del govern, representa el paper perfecta per tal de controlar als republicans, una veritable “matahari” gironina.

Pia Bosch es coneguda a Girona com l’àngel expiatori del treball dels consellers i càrrec republicans, no hi havia visita dels càrrecs republicans en que no hi era present.

La decisió de Maragall tira per terra el treball del conseller Nadal que veu com la força i l’entusiasme dels republicans posa en perill la seva estratègia.

Si les enquestes ja pintaven magres per l’actual alcaldessa de Girona, Anna Pagans, l’actual situació els aboca al pitjor dels escenaris, que els PSC només podrà formar govern a la capital amb ERC, cosa que Nadal volia evitar a tota costa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per dignitat que pleguin, en trait el pacte del tinell i ara volen ocupar el poder total. son uns botiflers. Diguem no