27.4.07

27-M: De què van parlar els ex alcaldes Fèlix Bota (CiU) i Dolors Oms (PSC)?

Segons ha pogut saber sa-palomera, fa pocs dies es van reunir els dos ex alcaldes a petició de l’ex alcaldessa per parlar de l’endemà de les eleccions del proper 27 de maig.

La reunió demanada per Dolors Oms va tenir lloc fa molt pocs dies a la casa d'un bon amic comú i a petició de l’alcaldable socialista Josep Marigó que veu que ha posat el peu a la galleda i necessita una sortida per poder garantir-se que com a mínim estarà al govern.

Marigó ha dit en diverses ocasions que no pactarà amb els republicans, el problema li surt a Marigó quan tots els números (enquestes) diuen que PSC i EUIA no sumen, per tant l’única possibilitat que els hi queda als socialistes desprès que el seu candidat tanques altres portes és el pacte amb CiU.

La persona que pot obrir aquestes portes sens dubte és Dolors Oms que li ha plantejat un pacte de la sociovergència a la persona que tampoc ho veuria malament Fèlix Bota que sempre ha manifestat estar-hi en principi a favor.

El problema d’aquest possible pacte el tenen en els seus respectius caps de llista, en quant al socialista per l’error de col·locar a un ex-convergent com el Josep Mª Serra a la llista, en boca petita algun socialista es posa les mans al cap per aquesta qüestió, que tanca moltes portes a un acord amb CiU (no ens imaginem Ramon Ramos veient com amb els vots convergents col·loquen a un traïdor a les poltrones de l’Ajuntament)

I en el camp nacionalista, a part de Ramon Ramos, tenim el mateix candidat Josep Trias que de cap de les maneres podria acceptar anar de segon amb el PSC (recordem que a la legislatura 91-95 Josep Trias va ser regidor socialista i va dimitir per discrepàncies fortes amb l’alcaldessa Oms).

Els més interessats són els socialistes, la desesperació que els hi provoca assumir que la realitat dels fets els porta a perdre les properes eleccions, els hi comporta que abarateixin el perfil de futur. Pel contrari amb aquestes propostes CiU en surt reforçada i més que mai la majoria nacional aposta clarament per aconseguir una majoria estable amb Esquerra.


27 comentaris:

Anònim ha dit...

Quins pactes pretén fer la Oms??? Si no se'n surt ni amb Aspronis!!!!

Anònim ha dit...

Senyors d'ERC, no parleu tant que per manar heu pactat amb en Montilla i fa alguns anys amb el PP blanenc i amb Ciu.

Anònim ha dit...

si, molt de sociovergència, però aquí els únics que li xupen als espanyolísims Montilla, Maragall, Zapatero, etc. sou els d'ERC.
Botiflers!!!
ERC = PSOE = Espanya

Anònim ha dit...

Santa innocència.......: Si Montilla ni Maragall ni Zapatero NO es presenten de candidats a alcalde de Blanes.... Que estem parlant d'un altre tema!! Em sembla que t'has equivocat de Canal....

Anònim ha dit...

I ja, en un pla més seriós, JO HE PARLAT AMB VEÏNS I AMICS VOTANTS FIDELS O BÉ DE PSC....., O BÉ DE CiU, ELS HE DIT QUE PODEN PACTAR PSC-CIU LA SOCIOVERGENCIA, I ALS MEUS AMICS NO ELS HI HA FET CAP GRÀCIA QUE EL SEU PARTIT PUGUI DONAR L'ALCALDIA AL, PER ELLS, ENEMIC (SIGUI PSC PER A CONVERGENTS O SIGUI CIU PER A SOCIALISTES).

JA ELS HE DIT QUE, DAVANT EL PANORAMA DEL PACTE (PSCiU)..., ENS QUEDA ERC.

O SIGUI, QUE A PART D'ALGUNS ALTRES PARTITS PETITS, LA COMPETICIÓ SERÀ SÒCIOVERGÈNCIA VERSUS ERC.

BREU: EL PARTIT ES JUGARÀ ENTRE :

SOCIOVERGENCIA PSCiU PER UN COSTAT

I L'ALTRE EQUIP: ERC PER L'ALTRE COSTAT.

PSCiU VERSUS ERC.

EL PANORAMA ES VA ACLARINT.

COM A ALTERNATIVA MÉS CLARA: ERC.

AL BLANENC O BLANENCA QUE NO LI ENGRESQUI EL PACTE RAR, ESTRANY PSC-CiU, JA HO SAP: AQUÍ ESTÀ ERC.


PASSA-HO... PASSA-HO... PASSA-HO..

Anònim ha dit...

ERC va governar amb el Sr Ramos (CiU) i amb el Sr Pujadó (PP), senyors per arribar al poder es fa qualsevol cosa!ara deixeu de criticar i treballeu una mica pel poble!

Anònim ha dit...

mireu d'entrada ningú ha desmentit sa palomera. Oms i Bota volen el pacte, ells ja van ser alcaldes, consideren a Trias i Marigó, fluixos i saben que si erc governa els acabarà dominant.

Esquerra malgrat tot serà clau, tenen la millor llista i són els únics amb programa

CiU 7
PSC 7
ERC 4
EUA 2
PP 1

és la merva porra.

Anònim ha dit...

veig que aquesta pagina està molt animada, veig que els socialistes a Blanes, són uns passat de voltes, no traguen a Puig i foten el rídicul més espantós.

Anònim ha dit...

Cito textualment a l'anònim de les 8.50 AM, que ha dit:

"ERC va governar amb el Sr Ramos (CiU), senyors per arribar al poder es fa qualsevol cosa! ara deixeu de criticar i treballeu una mica pel poble!"

--------------

Jo li comento:
ERC té 2 característiques que la defineixen: és catalanista, i és progressista (d'esquerres).

Des de fa temps, el votant d'ERC ja sap d'antuvi i té en compte que Esquerra, sobre la base d'un programa acordat, pot pactar amb un partit catalanista (Convergència-CiU) o amb un partit d'esquerres (PSC).

Tal com ho dic: ERC-Blanes ha pactat amb Ramos (CiU) i amb Marigó (PSC). Les coses són així i, havent apostat els últims anys per aquests pactes, ens trobem que, a dia d'avui al 2007, les expectatives d'ERC-Blanes van a l'alça. A l'alça.

PERÒ UN ALTRE CAS BEN DIFERENT ÉS EL VOTANT, EL BLANENC DE CARRER QUE VOTA A CIU PER UNA PART, O BÉ A PSC PER UNA ALTRA.

Hi haurà una part de l'ELECTORAT, dels votants de PSC i de CiU que els hi és ben igual o indiferent que pactin PSC-CiU, que ho poden acceptar....., però en canvi hi ha una part MOLT IMPORTANT de l'electorat, dels votants FIDELS AL PARTIT (bé sigui PSC, o bé sigui CiU), que NO ESTAN ACOSTUMATS AL PACTE PSC-CIU PERQUÈ A BLANES NO S'HA DONAT PRÀCTICAMENT MAI aquest pacte, els quals votants no podran entendre que el seu vot, que ha servit per fer gros el seu partit volgut, serveixi al final perquè el partit GROS ADVERSARI sigui encara més GROS i fins i tot se l'investeixi, en el més desesperant dels escenaris, COM A ALCALDE.

Aquest tripijoc, hi ha no pas pocs, sinó molts votants de CiU i PSC que ho interpretarien com una traició, i d'aquí 4 anys PSC i/o CiU de Blanes podrien tenir una forta davallada.
4 anys semblen lluny, però per moltes persones, sobretot els joves que pugen, 4 anys estan més a prop del que sembla.

Si PSC i CiU a correcuita, a la defensiva i a la desesperada es volen tapar les vergonyes entre ells mateixos, fan una pèssima aposta de futur a mig termini per Blanes, i també per als seus propis interessos de partit.

Allà ells, però, JA, ara, enfront la sòciovergència....... afortunadament, tenim ERC.

Anònim ha dit...

Que equivocats que aneu sense tenir en compte els vots que us fotran a tots els del PDB!! JUAJUAJUA!!
Aneu fent porres, vinga!!

Anònim ha dit...

Ja ho sabem que el PDB pot treure vots a PSC i CiU, fins i tot pot fer que, de persones que abans s'havien abstingut, n'hi hagi algunes que puguin arribar a votar al PDB.
Això entra dins el camp dels possibles.

Precisament per aquesta causa, penso que PSC i CiU han anat a escollir el pitjor moment per intentar fer el seu pacte Sòciovergent.

Si PSC i CiU continuen tossuts i a ulls clucs amb aquest fugida endavant, se'ls hi poden obrir més fuites i vies d'aigua amb nous grups com PDBs, Ciutadans, etc., a més de, com ja s'ha dit, dels nombrosos vots que a PSC i CiU se'ls escapin cap a ERC.

Anònim ha dit...

Fa pocs dies es van reunir en Quim Valls i Joan Puig per parlar de l’endemà de les eleccions del proper 27 de maig.

La reunió la va aconsellar Quim Valls, amic polític d’en Joan Puig, a Josep Marigó per apropar postures per reeditar el tripartit. La reunió va tenir lloc fa molt pocs dies a la casa d'un bon amic comú i a petició de l’alcaldable socialista Josep Marigó que veu que ha posat el peu a la galleda i ha rebut pressions del partit. Fins i tot, donada l’enemistat entre Marigó i Puig, s’està parlant de la dimissió de Marigó per fer alcalde Quim Valls, fet que estaria ben vist per ERC.

Marigó ha dit en diverses ocasions que no pactarà amb els republicans, el problema li surt a Marigó quan tots els números (enquestes) diuen que PSC i EUIA no sumen, però sí que sumen amb ERC per tant l’única possibilitat que agrada desde Barcelona pensant en la Diputació de Girona és reeditar el tripartit. Marigó ja està assumint acceptar el càrrec que se li oferirà a la Diputació de Girona desprès de cedir l’alcaldia a Quim Valls, a petició de Joan Puig.

Anònim ha dit...

TENIU MOLTA INVENCIÓ I CREATIVITAT! AMB AQUEST PACTES SECRETS, SUPER SECRETS! ja,ja,ja...!

Anònim ha dit...

Ni marigo ni trias, que no saben mamar ni ledrar un projecte.

Un alcalde de veritat Puig alcalde i la resta son punyetes

Anònim ha dit...

No al pacte oms i Bota, que no aportant res al poble, prou ja dels mateixos,

Trias i Puig o Puig i Trias

Anònim ha dit...

Algun David Madí blanenc ha tallat, enganxat i copiat la notícia de Sa-palomera, amb l'únic esforç d'imaginació d'utilitzar el típex per canviar-hi els noms dels personatges.

No per res, però Marigó ja ha declarat, per activa i per passiva, un i altre cop, que no pactarà amb ERC mentre Joan Puig en sigui cap de llista.

Així, l'única manera que li queda a Marigó de perpetuar-se en un govern és pactant amb CiU.

L'aliança PSC-CiU ja és una realitat en altres pobles, sense anar més lluny, aquí al costat a Malgrat es reparteixen les cadires del govern el PSC, CiU... i PP).

Com a contrapès a la sòciovergència blanenca........ una ERC cada vegada més forta.

Quants més regidors tingui ERC, més difícil els hi posarem a PSC-CiU perquè pactin.

Anònim ha dit...

Durant 28 anys Blanes ha tingut alcaldes de PSC i de CiU.
Ja han donat tot el que podien donar de si.

Ara toca Esquerra. Ara toca Joan Puig.

Anònim ha dit...

Gran notícia aquesta dels pactes secrets entre ex-alcaldes. De veritat penseu que ens ho podem creure? Si tothom sap que Dolors Oms no és precisament una bona amiga d'en Fèlix Bota.
Cal fer memòria històrica blanenca referent a pactes i amistats...

Anònim ha dit...

Només feu que intotxicar sou més feixistes que el del PP., Que ja es dir!

Anònim ha dit...

Son més amics del que penses, Oms, Serra, i Bota.......

Mes força per esquerra l'unica garantia d'evitar la sociovergència.

Anònim ha dit...

Bota i Oms eren "enemics" a l'hora d'escenificar, en els Plens, davant les càmeres, però a nivell personal mai s'han tancat les portes a la comunicació, l'un a l'altre, al telèfon, fil directe.

I això s'accentua, com més passa el temps i ells més desvinculats estan de la primera línia. Més lluny de primera línia = major discreció i més llibertat personal de moviments per ambdós.

Els hi queden llunyans aquell teatre, aquelles escenificacions en els Plenaris.... per, per exemple, uns poc centímetres que sobresortís el pàrquing subterrani del passeig.

Antigues baralles Bota-Oms, molta remor de boixets, però pocs fets.

I com més passa el temps i més desvinculats de la primera línia de política estan (però encara sent influents dins els seus partits), amb menys pressions, més es poden acostar entre ells.

O ningú recorda que en la mateixa família Oms, hi ha el germà que és regidor de CiU? I en Josep Maria Serra?, i en Quique Pérez? I en Marigó?, I en Josep Trias? Intercanviables, intercanviables.

Tot queda en família... Oms-Bota i sòciovergencia.

Anònim ha dit...

A més, els de CiU aquesta legislatura els he vist tan calladets, que a vegades em semblava que eren una continuació dels regidors socialistes.

La sociovergencia del silenci.

No demano pas que es baralli ningú, però sí els projectes, el missatge, i els comptes clars.

Recordo per exemple l'estrany paper que ha fer CiU amb els diners dilapidats en gespa artificial en camps de futbol.

On era CiU?? On??

Calladets com xaiets, amagats a la panxa del bou, que no neva ni plou, que no s'enfadin els socialistes ni Marigó.

Conec antics votants de CiU que, per això, es passen a ERC.

Anònim ha dit...

Quim Valls = Joan Puig
ERC = PSC
Tripartit forever
Aquesta és la veritable notícia.
Molta sort amb el bloc, enhorabona per la creativitat.

Anònim ha dit...

Crec que Valls i Puig,s son diferents, Com a mínim el republicà no callar davant l'injusticia.

Anònim ha dit...

¿Haurem de recordar als desinformats que Quim Valls pertany al Partit Socialista, n'és el número 2, està PER SOTA de Marigó, i ha de seguir les ordres i les directrius de Marigó, de Pere Garcia, de Maria Dolors Oms, de Lurdes Fàbregas......, perquè si no les segueix, el fotrien de potes al carrer com ja han "saltat" Quim Gallart i Laura Arjona????

Quim Valls és una persona més raonable que els seus dirigents, però en el seu partit, la seva raonabilitat hi està en minoria.
Hi pinta molt poc (per no dir res) en les decisions importants i decisives del seu partit.

Quim Valls és una persona subordinada al seu Partit Socialista i als que en el seu partit hi tenen la paella agafada pel mànec.

Joan Puig és d'Esquerra Republicana, i no calla la boca (com fan els convergents) davant les arbitrarietats dels manaires socialistes.

Joan Puig i ERC de Blanes no se subordina als petits dictadors de torn del PSC (es diguin Maria Dolors Oms o Josep Marigó).

Per això aquests mandamases socialistes no poden "tragar" en Puig.

La prova és que els socialistes no temen a CiU. No els fa cap por. Els socialistes, pel que estan més preocupoats, és pel treball i per l'ascens d'Esquerra.

Els socialistes, fins ara, s'havien pogut repartir el poder amb CiU.
Però a l'aparèixer un 3r en escena (ERC), es pot començar a posar en risc el que generalment estaven acostumats els socialistes: a tocar cuixa, i ells mateixos, amb declaracions de Marigó amb un cop de porta al pacte amb ERC, els pot portar a molt temps d'oposició, a no ser que pactin d'aquí a un mes amb CiU.

Ara bé, Josep M. Serra (ex-CiU ) sí que és del PSC.
Josep Trias (ex-regidor en la llista SOCIALISTA) sí que és de CiU. I com aquests, tants.....

Anònim ha dit...

Sí senyor, continueu així que queden preciosos els fanals amb les banderoles d'ERC i a sota els plafons de CiU (enganxats de qualsevol manera). Aquesta combinació és d'un mal gust esperpèntic, fa lleig i embruta el paisatge. Podrieu ser una mica més originals.
No sé si té algun significat, però, realment sembla que el tingui. Qui està supeditat a qui? Qui depèn de qui? Qui està per sota de qui?

Anònim ha dit...

Desune i vencerás. Aquesta és l'úica estratègia i proposta d'ERC de cares a les properes eleccions mnicipals. Es copia el Pla de Joventut, es copia el pla d'atenció a les persones, es copia el repartiment de condons (que ja ho va fer la Generalitat en un altre moment) i tantes altres coses i a més a més només sap que intentar desqualificar i desunir l'equip socialista. DESUNE I VENCERÁS. Heus aquí la gran proposta d'ERC, aquest és el seu gran projecte per Blanes.