18.4.07

27-M: Dedicada als que permeten la mort del Vilar i Sant Daniel

Per demanda dels nostres lectors i per vergonya dels que permeten que el desdoblament de la N-II es carregui els boscos del Vilar i Sant Daniel la cançó “Pare” de Joan Manuel Serrat.

Que n’aprenguin els Nadals i els Marigó de cada poble...............

8 comentaris:

Anònim ha dit...

I dale amb en Marigó. Recordo que l'alcalde estava a primera fila i no es va amagar. No com altres, que tant el criticaven i no van anar a la famosa manifestació.

Anònim ha dit...

Fer acte de presència en una manifestació és molt fàcil, només cal agafar el cotxe, fer 3 quilòmetres i presentar-s'hi.
Però per darrere i d'amagat, jugar a dues bandes, al doble joc, tenir un peu a cada lloc, i, a l'hora decisiva i de la veritat, fer el joc contrari, anar a la contra del poble que teòricament encapçales, al que representes i que t'havia votat, és molt lleig.

Es pot fingir, fer comèdia, teatre (assistència personal a la manifestació) o mentir a la gent una o dues vegades.

Però fingir i mentir permanentment, no; és impossible, s'acaba descobrint.

I a qui no creu en el que jura i diu que creu, se li acaba veient el llautó, més tard o més d'hora.


Fa no arriba ni a 2 anys, després de llarga (ve de lluny en el temps) perseverança i tenacitat de Joan Puig i d'ERC, el Ministerio de Fomento, que fins ara és l'amo de les carreteres estatals, va arribar a acceptar que el desdoblament de la N-II es fes pel traçat-opció "Tordera", més econòmic de cost i, sobretot, paral·lel i més pròxim al traçat actual de la carretera, amb molt MENYS impacte ambiental, agrícola i humà i que salvava els boscos del Vilar i Sant Daniel.

En aquell moment que el Ministerio per fi es planteja començar a fer les coses ben fetes, es quan apareix en escena l'inefable Conseller de la Generalitat Joaquim Nadal qui, amb la influència que sobre el Ministerio té un Conseller (influència més gran com més "menores o locales" són els temes) Nadal maquina, burxa i mou els fils de la seva Conselleria per tal que el Ministerio torni a variar el traçat i aposti altre cop per l'opció "Blanes", la que es carrega el tresor de la massa forestal de Blanes, Tordera i Maçanet.

I a fe de Déu que l'ínclit Conseller del totxo ho acaba aconseguint, ja que el Ministerio li fa cas, i ara tornem a estar (Blanes i comarca) sota l'amenaça de la daga o espasa de Damocles penjant damunt els nostres caps, o sobre els nostres boscos i sobre el fràgil i indefens Santuari del Vilar, que podria acabar envolat amb un nus, bifurcació o escalèxtric viari-autopistari doble a manera de pinça, envoltat el Santuari per ambdues bandes (desdoblament + autopista de Lloret-Costa Brava sud).

Literalment esfereïdor. De por, com algunes de les imatges de milers d'arbres, vegetals i animals tallats i assassinats, imatges del video de youtube que hi ha aquí a dalt, que il·lustra la cançó "Pare", d'en Serrat.


Doncs bé, i ara vaig al tema, al gra.

D'ençà el moment que Joaquim Nadal apareix en escena i comença a bellugar fils per putejar als blanencs i a la comarca (també als torderencs encara que sembli el contrari), ¿QUANTES VEGADES S'HA VIST AL NOSTRE ALCALDE i bi-partit de govern que el secunda AGAFAR L'ESTENDARD, EL RELLEU, EL TORO PER LES BANYES, ARREMANGAR-SE, i començar a ACTUAR, GESTIONAR, MOURE FILS, INFORMAR I EXPLICAR ALS BLANENCS, MOBILITZAR-LOS....... AIXÍ COM REBATRE, PLANTAR CARA, DESAUTORITZAR ALS MOVIMENTS, INSINUACIONS, ACCCIONS, GESTIONS I PERPETRACIONS QUE HA FET NADAL????

Igual com l'opsició de CiU a l'equip de govern a l'Ajuntament ha estat desapareguda o s'ha fet invisible tota la legislatura, de la mateixa manera Marigó, en el tema del Vilar, ha estat "desaparegut" o "invisible" (capaç d'afirmar l'alcalde declaracions de l'estil: "aquest és un tema 'que no interessa a la gent'"),..... mai ha fet ni dit res que molesti o posi en risc la materialització de l'atemptat ecològic preparat per Nadal.

Marigó no només NO ÉS UN LÍDER de Blanes, del seu poble, de la seva ciutat (per a plantar cara amb mínimes garanties al poder d'una conselleria, cal tenir les idees clares i tenir potència i decisió)...... sinó que, el més important, no té la voluntat politica que el desdoblament passi per Tordera i no per Blanes.
A Marigó tant se li en dona per un lloc com per un altre. Aquesta no és la seva lluita, no va amb ell.

Es pot comprovar en les seves declaracions i accions, sempre minimitzant, treien ferro a l'assumpte, "el mal no vol soroll", soterrant, anestesiant al poble, declaracions derrotistes, desmoralitzadores, endormiscadores, del tipus "No-hi-ha-res-a-fer, tot-està-perdut, l'opció-Nadal-no-passa-pel-Vilar", declaracions pessimistes, bloquejants, paralitzants..... fent-li la feina soterrada al conseller, aplanant-li l'obstacle més important: el camí de Blanes i treballant al servei, no "de baix" (de Blanes i els blanencs), sinó "de dalt", del Conseller.

El senyor Marigó, com un delegat de la Conselleria no declarat, s'estima massa al Conseller, del mateix partit polític. Tant, que el posa per davant de moltes coses, inclòs El Vilar.

Anònim ha dit...

Hi va anar per desmotivar, com sempre ha fet

Anònim ha dit...

Marigó està més pendent de no emprenyar als germans Nadal(altrament coneguts com germans Dalton)que no defensar una part del territori de Blanes com el Vilar y Sant Daniel...se li enfot i farà sempre el mínim esforç possible per que cap iniciativa fructifiqui fins possar la seva posició política en perill...està jugant a dues bandes i és troba en un difícil equilibri i està a punt de caure..

Anònim ha dit...

Estoy un poco harto de imágenes virtuales, de blocs virtuales, de campañas virtuales, de palabras sin hechos. Estoy harto de que se quiera Salvar el Vilar cuando al mismo tiempo y las mismas personas (ERC)destruyen el mobiliario urbano, pantan las paredes con palabras soeces y llenan nuestro pueblo de suciedad. En lugar de tanta virtualidad haced como los socialistas que hablan poco y trabajan mucho.

Anònim ha dit...

dale amb la cançoneta. La cançó aquesta fa décades que existeix. Sou uns oportunistes aquest d'ERC. Ah, i no sóc socialista, per cert. Ho dic perquè si critiques ERC enseguida ets socialista o familiar de l'alcalde....

Anònim ha dit...

Per oportunisme, els que des d'un despatx allunyat dels nostres pulmons naturals, ben acomodats, ben grassos i fumant puros i amb copetes de conyac, americana i encorbatats, ordenen tallar i segar la vida, no de 12 arbrets del carrer Ample com feia Ramos quan era alcalde (te'n recordes, Marigó??, tu que em llegeixes) tu, Josep, que cridaves tant, i tant et rasgaves les vestidures quan es tallaven una dotzena d'arbres al carrer Ample.

Per oportunisme, els que ordenen tallar de soca-rel seccionant o pel tronc, no una dotzena, sinó milers, milers, milers, milers, milers, MILERS d'arbres per fer-hi passar uns 15 km. de llarg de desdoblament, multiplicat per dos carrils d'anada més dos de tornada, més la mitgera, més els arcens del desdoblament de la N-II.
Tot plegat encara multiplicat per tres o per quatre (distància entre Palafolls, i passat Lloret cap a Tossa) amb l'autopista de la Costa Brava que la planifiqueu a partir de la del perllongament de la del Maresme.

Quina quantitat, quina xifra, quants arbres cal MATAR per fer-hi passar aquesta aberració carreteril que porteu entre mans, entre butxaques i comptes corrents??

I els plans especulatius que vindran al darrere i al costat del desdoblament?.

Per oportunisme, barra, morro i cara dura com el CIMENT ARMAT QUE GASTEU en els vostres desdoblaments..., els vostres, Marigó, Nadal i socialistes de l'Ajuntament i del país.

Nosaltres serem uns oportunistes del verd (que tampoc no ho crec, en Puig fa temps, anys, que està al peu del canó, moltes vegades quedant-se sol entre els polítics, defensant el que cal defensar), però vosaltres, Marigós i Nadals, ens esteu matant la terra, com molt bé diu en Serrat.

I si em dóna la gana que m'agrada en Serrat, què?

L'amor per la cançó, la cultura i per la música, i l'estima per la natura és "oportunisme"??? Des de quan???

Els vostres arguments (si ho són) fan pena. Pena.

Anònim ha dit...

Avui he anat al debat de Caritas i tinc molt clar qui ha d'esser l'alcalde de Blanes.

Joan PUig ha parlat clar i amb propostes, m'es igual que sigui independentista o republicà.