20.4.07

27-M: El primer debat electoral sobre polítiques socials confirma que Esquerra te una proposta viable per governar

Organitzat per Càritas de Blanes ha tingut lloc el primer debat electoral que ha reunit als cinc candidats a l’alcaldia de Blanes. S’ha celebrat a l’Esbarjo Parroquial davant un centenar de persones i ha estat moderat pel Secretari General de Càritas Diocesana de Girona, senyor Salvador Maneu i Marco.

Josep Marigó (PSC), Josep Trias (CiU), Joan Puig (ERC), Joan Salmerón (EUiA) i Celestino Lillo(PP) han pogut expressar les seves propostes repartides en diferents blocs, política social i cooperació amb el tercer mon, Habitatge, lluita contra la pobresa i missatge final per part dels candidats.

Escoltant que el deien les diferents persones assistents a l’acte que no formaven de cap de les llistes podem arribar a la conclusió ens agradi o no, que les propostes fetes pel representant d’Esquerra han estat les brillants i realistes. Joan Puig com diuen els republicans “s’ha mulla’t” i ajustant-se al temps ha desgranat les diferents propostes.

Destacar entre les diferents propostes d’Esquerra la seva clara aposta per les polítiques d’habitatge, amb la creació d’un parc municipal del sol i el desenvolupament de 300 habitatges al llarg de la legislatura, repartits entre Can Borell, Valldolig, Costa Brava, Hospital Sant Jaume i portats endavant mitjançant l’empresa municipal d’habitatge.

Una política clara d’integració per la nova immigració, feta en català per no discriminar, detectar els problemes de la gent que no està dins el sistema (Gent gran que viu sola, sense papers.....), preparar-se per aprofitar el màxim les noves lleis (llei de l’autonomia personal, i llei d’accés a les prestacions socials) i els recursos que generaran, un treball en xarxa, entitats socials, AAVV, Ajuntament i Generalitat i la modernització de la Fundació ASPRONIS.

La resta de candidats destacar el plantejament de Josep Trias (CiU) que malgrat llegir les propostes en pla manual d’instruccions, ha demostrat una certa credibilitat i una bona aposta de futur.

Josep Marigó (PSC) ha seguit la línia habitual de parlar molt i ha concretat poc, fins i tot en el missatge final semblava sentir-se còmode en el paper de moderador. Finalment Joan Salmeron (EUiA) i Celestino Lillo(PP) han mostrat disposició i poca cosa més.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

els qui erem vam poder comprovar qui és qui. Llastima que no es donès per radio o tv.

coincideixo amb la cronica de sa-palomera

Anònim ha dit...

Joan, no pots defensar en un mateix debat que penalitzareu els pisos buits apujant l'IBI -quan hàgiu definit el concepte de pis buit- i a la vegada dir que per integrar els nouvinguts cal crear riquesa i llocs de treball.
Són mesures contradictòries!
Pensa que un motor econòmic important de Blanes és el turisme de cap de setmana i la construcció!
Molt millor defensar que el nouvingut s'integra aprenent català. Chapeau!

Anònim ha dit...

¿És que és impossible crear llocs de treball en altres sectors que no siguin el totxo?

Jo crec que no és impossible, sinó factible, per tant algun dia o altre ens ho haurem de plantejar i agafar el toro per les banyes, perquè, si no, farem això insostenible.

Massa totxo tenim a casa nostra. Estic d'acord a apujar l'Impost de Béns Immobles IBI a les segones residències, que hi ha molta gent de Blanes, blanencs (sobretot gent jove), que no pot accedir ni a una "Primera" residència.

Ah! I respecte a aquest comentari al que contesto, jo demanaria als responsables del sector del totxo que no barregin el seu sector amb el del turisme.... ja que són dos sectors molt diferents, i fins i tots amb interessos oposats o divergents (en clara competència) als del turisme i l'hoteleria.

A un hoteler no l'interessa que li facin la competència amb els apartaments i la totxana. Els clients se li en van cap a la propietat de segona residència, pis o apartament propi.

Per aquests motius i altres crec que cal que Esquerra Republicana augmenti la seva representació a l'Ajuntament, amb més regidors dels 2 que té actualment, per aportar noves propostes i solucions als problemes de dia a dia, quotidians, i també mirant a l'horitzó, a llarg termini per a una economia més diversificada, innovadora (per què no: tecnològica), sostenible i nous tipus de llocs de treball per a Blanes...

No serà una tasca fàcil, hi haurà obstacles, però en Puig, la Conxita, en Rutllant, etc...... ho tenen al cap, faran passos i treballaran en aquesta línia.