10.8.06

L’aliança de l’alcalde de Blanes Josep Marigó (PSC) amb el director de “El Mundo” Pedro J. el deixen en molt mal lloc.


Col·laboradors de sa-palomera ens han fet arribar un seguit de condemnes con el diari “El Mundo” per publicar noticies falses, recordem que fa uns dies aquest diari va dedicar dos pagines en la seva edició espanyola de falses noticies contra el regidor i diputat d’ERC Joan Puig en el que l’acusaven entre altres coses de requalificar terrenys propis.

Aprofitant l’expulsió injustificada dels regidors d’ERC del govern municipal el diari abans mencionat va donar cobertura mediatica a les declaracions de Marigo contra ERC, dies desprès, “quina casualitat”, aquest mitja de comunicació va publicar en ple diumenge les mentides contra Puig.

A diferencia de l’anterior alcalde Ramon Ramos (CiU) que amb un esperit que l’honora va sortir en defensa del portaveu república i va afirmar públicament i en contundencia que el 100% del que es va publicar era fals, Josep Marigó (PSC) va optar per la cerimònia de la confusió i el silenci. Amb el seu silenci Marigó signava la seva aliança estratègica amb el periodista.

Vist el que avui publiquem, més d’un socialista, inclòs l’alcalde, reconeixerà l’error de mantenir aquesta santa aliança.

La noticia recollida en diferents mitjans fa referència a la condemna del referit diari a pagar 18.000 euros per difamació contra la política eivissenca Pilar Costa, la sentencia data de 2004, i n’hi han més que anirem publicant.

Davant d’aquestes noticies sa-palomera demana, davant el silenci de l’Alcalde de Blanes a les mentides publicades; als partits presents a l’Ajuntament de Blanes que instin una demanda per danys a la imatge de la Vila per la publicació de falses noticies que posen al municipi com a centre de corrupció política.

Us instem a tots aquells que estimin Blanes i estiguin d’acord amb aquesta proposta, que ens enviïn a l’adreça electrònica de sa-palomera la seva solidaritat.

L'Audiència condemna «El Mundo» a pagar 18.000 euros per difamació

El diari elaborà «una campanya de desprestigi» contra Pilar Costa

TONI GOMIS. Palma.
El Tribunal de la Secció Quarta de l'Audiència Provincial de les Illes Balears ha condemnat per difamació l'empresa Ibiza de Publicaciones SA, editora del diari El Mundo en la seva versió pitiüsa, i tres periodistes del mitjà del qual és editor Pedro J. Ramírez.

Els condemnats hauran d'indemnitzar l'expresidenta del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, Pilar Costa, amb 18.000 euros en concepte de compensació «pel dany moral causat amb les notícies, les opinions i les informacions publicades» en aquesta capçalera, en les quals s'arribà a acusar la política socialista d'haver comès delictes com «la prevaricació i el suborn», imputacions que l'Audiència considera «absolutament falses i incomprovades».

El Tribunal considera que els articles publicats al rotatiu de Pedro J. Ramírez entre el 25 de juliol del 2002 i el 22 de setembre del 2003 «revelen una campanya de desprestigi» contra l'expresidenta insular. Aquest mitjà acusà Pilar Costa d'adjudicar «a dit un concurs públic al seu amic» Ignacio Lahuerta Torres, representant de Radio Ibiza SA, per a l'organització de l'Estiu Jove 2002 «regalant-li 23 milions de pessetes a canvi del seu suport mediàtic».

Així mateix, El Mundo d'Eivissa imputà a Costa haver desqualificat «sense motiu l'altre concursant, que havia de ser l'adjudicatari, per afavorir el seu amic Lahuerta» i haver viatjat amb aquest i les seves parelles respectives «al Brasil, pagant Lahuerta els passatges amb punts Iberia Plus», unes afirmacions que l'Audiència ha demostrat «incertes i excedides d'una adequada exposició crítica dels fets».

Els magistrats consideren que «els fets objectius» de l'adjudicació del concurs i del viatge realitzat per les dues parelles «no es poden descontextualitzar ni aïllar dels continguts concrets que els acompanyen», i que això reflecteix «un ànim difamatori» del diari.

La sentència de l'Audiència Provincial dóna la raó a l'expresidenta del Consell pitiús, que presentà un recurs contra la que emeté el Jutjat de Primera Instància número 1 d'Eivissa, en la qual es desestimava en tots els seus punts la demanda interposada per Pilar Costa contra Ibiza de Publicaciones SA i els periodistes Agustín Sintes, Gisella Revelles de la Peña i Sonia Escribano.
Hi ha la circumstància que dos dels tres periodistes condemnats per difamació han estat designats per l'Executiu de Jaume Matas per desenvolupar alts càrrecs en la futura televisió autonòmica, IB3. Per aquest motiu, el PSIB-PSOE anuncià ahir que demanarà la compareixença al Parlament de la directora de l'ens públic, Maria Umbert, perquè faciliti les explicacions pertinents sobre els nomenaments dels dos professionals condemnats.

En concret, Agustín Sintes ha estat la persona escollida per ocupar el càrrec de delegat de la futura televisió autonòmica a Menorca, mentre que Sonia Escribano serà la màxima representant d'aquest canal públic a Eivissa.

27-10-2004
http://www.diaridebalears.com/

sa-palomera@hotmail.com

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Marigo: vigila les teves amistats, publiquen falses noticies.

Anònim ha dit...

En Marigó no només s'alia amb un desprestigiadior de Blanes, a qui Blanes li importa un rave com Pedro Jota, qui ens escup a la cara a tots els blanencs, sinó que el nostre alcalde s'alia amb un enemic rabiós dels mateixos socialistes, els mateixos del partit de l'alcalde.

Jo li dic aquest refany en castellà al meu alcalde:
"Dime con quien andas, y te diré quien eres".

Anònim ha dit...

Doncs a mi em sembla que 18000 Euros són pocs, amb una petita donació anònima dels partits que n`acceptn en poden recaptar més i pagar al dari de torn per que continui difamant

Anònim ha dit...

Sa palomera, vosaltres sou molt pitjors que "El Mundo".

Anònim ha dit...

deu ser broma, de moment el que publica es confirma, sa palomera es un referent, no afluxeu

Anònim ha dit...

Els que van declarar que "El Mundo" és un "gran" mitjà de comunicació, i "millor" que molts altres, van ser José Mª Aznar i Ángel Acebes.
És clar que quan ho dèien, el posaven a l'alçada de la "qualitat" de l'ABC, "La Razón", la cadena COPE i la revista "Época".
És lògic, a la ultradeta li agrada més "El Mundo" que Sa Palomera o qualsevol mitjà rigorós en les informacions.
Res de nou sobre el terreny.