17.6.06

Darrera hora Referèndum: El PSC perd els papers, l’alcalde socialista de Blanes, Josep Marigó, increpa als membres “pel dret a decidir”.



Els nostres col·laboradors ens han informat de l’actitud desagradable i fora de lloc de l’alcalde de Blanes (PSC) en les darreres hores de la campanya; els fets s’han produït en un dels espais destinats a la propaganda electoral, quan membres de la Plataforma pel Dret a Decidir enganxaven cartells pel NO, com expressió de la pluralitat.

De cop i volta un cotxe ha parat a peu de carretera, davant els plafons i una persona de males maneres els ha començat a increpar, la sorpresa ha començat quan han vist que la persona que els increpava, nerviosa ella i fora de si era l’alcalde socialista de Blanes.

Els hi ha dit que no tenien dret a enganxar cartells i els acusat de fer-ho en llocs no permesos, els membre pel dret a decidir en un to amable han intentat calmar a la primera autoritat municipal sense molt d’èxit.

Com exemple de llibertat d’expressió els amenaçat de portar-los a la Junta electoral i tot seguit ha tret una camera de fotografies i amb to amenaçador els acusava de tapar el plafó socialista, cosa que s’ha demostrat que no era veritat, a partit d’aquí i amb paciència els membres de la plataforma han tranquil·litzat l’alcalde i aquest amb la cua entre cames ha marxat.

Tot podria ésser una anècdota fruit d’una situació d’estrès i nervis, si no arriba ésser pel que s’ha produït aquest vespre al voltant de la mitjanit, quan la campanya s’acabava o ja havia acabat, membres del partit socialista han començat a tapar, fruït de la seva ràbia tot cartell de la plataforma, amb tanta ràbia que sigui por la cola mal feta o les presses la propaganda es queia per moments.

Estem segurs que malgrat les pressions, no podran amb nosaltres.

Volem saber la veritat de l’estatut, Sr. ZP quants euros mes ens porta aquest estatut? No te resposta, ni ell s’ho creu, que n’aprenguin.

sa-palomera@hotmail.com

18 comentaris:

Anònim ha dit...

es veritat, soc un vi i he vist l'incident, sense precedents, que en perdut els papers els socialistes? que tenen por dels resultats.

Anònim ha dit...

no han fet campanya i aixis les gasten, amb el joc brut.
Com ahir quina vergonya, el president d'una republica bananera demana el vot, quin joc brut.

llibertat, dignitat i fermesa.


no

Anònim ha dit...

és el que porta la falta d'arguments, mal comportament i perdua de papers, no podem tenir un alcalde com aquest.
per a cada agressió, dos respostes, la primera d'elles DMÀ.
VOTEM NO

Anònim ha dit...

no tenen arguments, per aixo els nervis i les males maneres, son uns prepotents i uns maleducats. per la llibertat que n'aprenguin no dema no

Anònim ha dit...

Crec que només els Partits Polítics poden enganxar cartells als espais de propaganda, La Plataforma no és cap partit, per tant no ho pot fer. Sembla que només busqueu les pesigolles. Demà Catalunya decidirà!

Anònim ha dit...

No es veritat,el primer secretari del PSC de Blanes i a la vegada alcalde va confondre la seva tasca.

Es inadmisible la seva actitud prepotent i xulesca, amenaçant amb denunciar a la societat civil.

Tindria que demanar perdó a la societat civil i a la plataforma.

Anònim ha dit...

no sè qui és el que està nerviós publicant aquesta «xurrada». Mitjans de desinformació, se'n diu

Anònim ha dit...

es una veritat comun temple, es veu que esteu preocupats, pel resultat.

que demani disculpes, per el que va fer.

Anònim ha dit...

Sóc en Martí Duran, que ahir vaig representar ERC al debat de Ràdio Blanes. Algú em va sentir i em pot comentar què li va semblar? Gràcies. mduranm@uoc.edu

Anònim ha dit...

Per a en Martí: jo no vaig sentir el programa, però tinc un amic que sí, i m'ha dit que amb les dades i arguments, vas tombar als del "sí". Sembla que no s'ho esperaven.

I en quant als fets de Marigó, no són aquestes les funcions d'un alcalde, les d'anar a coaccionar, perdent l'oremus, com un hooligan del futbol, a persones que simplement participen en una campanya electoral democràtica. Amb aquestes actituds, maneres i prepotències, em recorda als estils d'alcaldes de l'antic règim, que en comptes de servir al poble, estaven per fer-se els "amos i senyors" del poble.
Senyor Marigó, suspens en democràcia i respecte.

Anònim ha dit...

Gràcies pel comentari. Realment no tinc cap altre interès que defensar la veritat i lluitar per una terra lliure. Si he fet un petit servei al país, em dono per satisfet.

Pel que fa al Marigó, el seu fill és alumne del nostre institut i és molt bon paio, però el pare em sembla que tendeix a l'absolutisme. Per cert, que al debat d'ahir tots (excepte el de CiU) portaven un full amb quatre gargots. Mireu si se l'havien preparat i si els interessa Catalunya i l'Estafatut!

martí.

Anònim ha dit...

L'absolutisme és una forma de govern en la qual el poder resideix en una única persona, a la qual deuen obeir totes les demés.No crec que el senyor Marigó ho representi, al contrari potser és massa tolerant.La meva pregunta és si realment s'estaven enganxant cartells en llocs que no eren els adients, si és així els membres de la Plataforma tampoc van actuar bé.Si volem llibertat, dignitat... potser hem de començar per nosaltres mateixos.

Anònim ha dit...

es la prepotencia d'un alcalde que confont l'alcaldia amb el partit.

salut i republica

Anònim ha dit...

¿Per a què s'instal·len i serveixen durant 15 dies els plafons electorals?

Contestació: Per a enganxar-hi cartells de la campanya electoral o de referèndum.

¿Per què el sr. Marigó vol prohibir la campanya electoral (d'enganxada de cartells en els plafons de fusta) a la Plataforma pel Dret de decidir?
És a dir, ¿per què el sr. Marigó es cabreja quan veu que la societat civil també participa en la campanya política i electoral estatutària?

Quina democràcia és aquesta on no hi ha llibertat... ni per a desenvolupar la campanya electoral, tot enganxant uns cartells electorals en plafons de fusta habilitats per a això?

Increïble però cert.

Amb la de problemes que hi ha a Blanes, i el nostre alcalde perdent el temps amb aquestes nimietats i prepotències.

De debò que jo creia que aquest era un batlle amb "tarannà", de cara amable, que donava copets amistosos a l'esquena, raonador i molt suau i "curós" en les formes.
Comença a treure's una careta que el fa assemblar a la seva predecessora de partit en el càrrec, la dama de ferro de Blanes.

Anònim ha dit...

El Sr Marigó no prohibeix la campanya electoral, us recordo que hi han unes normes, però ja veig que per a alguns no existeixen o les ignoren...

Anònim ha dit...

Aquí no s'ha dit que Marigó prohibeixi la campanya electoral.
Aquí s'ha dit que, amb l'actitud autoritària, fora de to i cridanera del sr. Marigó, demostra que ell VOLDRIA prohibir la campanya electoral a les Plataformes de la societat civil que no són pròpiament partits polítics.
M'han comentat que en el lamentable succés, Marigó va dir als membres de la plataforma que en els plafons de fusta no hi teneien cap espai reservat per a poder enganxar-hi cartells. Per tant, aquesta és una manera de VOLER prohibir, coartar o restringir decisivament l'activitat de campanya electoral d'entitats socials i civils que no són partits.
Molta mala fe per part del sr. Marigó i de quadres socialistes.

Anònim ha dit...

I no es una actitud autoritària voler enganxar cartells d'una Plataforma que no és cap partit polític? I no és mala fe voler enganxar-los sapiguen que els espais dels plafons són per els partits polítics?

Anònim ha dit...

Tu ho has dit i reconegut. Si enganxar cartells electorals és una part de la campanya ídem (a més que forma part de la llibertat d'expressió), en canvi, PRETENDRE prohibir l'enganxada amb coaccions d'algú que fa ús partidista i abús del seu càrrec públic i de la seva autoritat significa intentar prohibir el desenvolupament de la campanya electoral a CIUTADANS (PERSONES LLIURES QUE PAGUEN ELS SEUS IMPOSTOS), HOMES I DONES BLANENCS I CATALANS.

El verb "prohibir": un verb que s'escau molt bé al Partit Socialista, a qui li agradaria aplicar-lo a la pràctica.

¿També eren democràcies, els règims SOCIALISTES de l'antiga Unió Soviètica??