29.6.06

L’avançament de les eleccions catalanes provoca maldecaps a CiU de Girona.



Carles Paramo, actual President de la Diputació de Girona tenia pactat anar a les llistes de CiU per Girona, la modificació del calendari electoral l’obliga a deixar la presidència de la Diputació en els propers mesos, el que ha comportat moviments tàctics en els seus socis de coalició.

Jaume Torramade, alcalde de Salt (UDC) l’etern segon a la Diputació ha començat a moure els fils per tal de situar-se, la manca de majories complica encara més el recanvi.

La direcció de Convergència estaria per trobar un substitut dins dels seus i treballa la proposta d’algú que ja anés de retirada, que a més serviria per guanyar temps i barrar el pas als seus socis demòcrata - cristians, la persona elegida seria Ramon Ramos (President del patronat de turisme i ex-alcalde de Blanes) que j’ha anunciat la retirada de la política municipal i que en aquests moments està molt més dedicat als negocis que a la política.

Recordem a més que Ramos era el candidat de CDC a la Presidència de la Diputació, fet que es va veure estroncat per la pèrdua de l’alcaldia de Blanes, una de les derrotes menys esperades de la coalició.

La complicada situació podria fins i tot fer replantejar la decisió de la coalició, l’augment de la tensió es evident i s’ha començat a notar dins la pròpia diputació.

Un altre dels membres de la coalició que davant la situació ha començat a moure els fils es Xavier Soy, alcalde de Bescanó i que ja va ésser apartat com a diputat al parlament i retirat forçós a la Diputació, ara ha vist la seva oportunitat. Seguirem parlant de la guerra de CiU.

sa-palomera@hotmail.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

que fitxin a l'alcalde de riudarenes com a president d ela diutacio