18.6.06

Impressions de la jornada: els espanyols votant si, els catalans..., No. Preocupació al PSC i CIU



Quasi les cinc de la tarda, desprès de passejar per diferents col·legis electorals, escoltar a diferents col·laboradors de sa-palomera i aplicar l’experiència d’altres eleccions voldria posar a la xarxa les següents reflexions.

Les dades que tenim fins al moment fan preveure una alta abstenció allunyada de la participació de l’anterior referèndum de l’estatut de 1979, es sens dubte el primer fracàs dels partits defensors del si, que confirmen la desil·lusió de la ciutadania davant les rebaixes de l’estatut que avui es vota, es un fracàs de bona part del catalanisme polític dividit per l’afany de protagonisma d’alguns dels seus dirigents.

Per una altre part confirmar la desídia amb que CiU, IC/EuiA i PP han participat en campanya, avui era evident el pasotisme per manca d’interventors i apoderats que es veia pels col·legis electorals de les comarques de Girona, només el PSC ha mobilitzat parcialment els seus entre el front de si. En el front del NO està clar que el PP ha passat avui estan desapareguts i només ERC ha mobilitzat a la seva gent al màxim nivell.

Gent als col·legis poca, despistada i sobretot un fet a destacar, el votant del PP i del sector PSOE, avui coincidien, votaven junts pel si, ho hem comprovat avui.

Per això ens reafirmem que el si d’avui, con menys millor, qui guanya avui, si el si es molt majoritari, es Espanya i qui perd, Catalunya, per això alguns dels que demanen el si sense convenciment, que son molts acabaren en el vot del No, saben que aquesta es la darrera oportunitat.

Som una nació i tenim dret a decidir.