19.6.06

Impressions del resultat: El Si ha guanyat, i per tant enhorabona pel resultat, però seguim convençuts que la millor proposta segueix essent el NO.



Es ser ben nascut reconèixer les derrotes, i aquest és el cas del referèndum d’ahir diumenge, els del si han guanyat, amb una alta abstenció però han guanyat.

PSC, CiU i IV/EUiA han obtingut una victòria a les urnes que els hi dona corda per afrontar el proper cicle electoral que avui hem iniciat, però també els fa responsables del que passi amb el desenvolupament de l’estatut aprovat.

El PP ha fet el final de cicle, ha aconseguit que l’estatut surtis retallat, que el model autonòmic per ells s’ha tancat i a partir d’ara veurem com aquelles comunitats governades pel PP demanaran el mateix que Catalunya.

En quan ERC ha fet el que tenia que fer, demanar l’estatut del3o de setembre, però el resultat també demostra la debilitat del mapa polític català, segurament tenien raó quan deien que el PP havia guanyat sense ni tant sols jugar, una mica de pressió ha permès que el resultat del referèndum avales les retallades.

Ningú te cap dubte que ERC defensarà com el qui mes l’estatut, aquest es el sostre que em volgut els catalans, caldrà seguir reforçant el país, el temps donarà o traurà la raó als diferents plantejaments dels grups polítics.

Sa-Palomera seguirà endavant en la defensa del país, i veurem qui tindrà raó, com va dir el President de la Generalitat ahir a la nit, “amb aquest estatut s’acabat el victimisme” denunciarem amb claredat si això es veritat. Veurem quant tardant alguns dels partidaris del si per demanar un altre estatut, nosaltres creiem que mereixem més, estem en mans de la “generositat del President Espanyol.”

sa-palomera@hotmail.com

4 comentaris:

Anònim ha dit...

HAIG DE RECONEIXER QUE ERC HA RECONEGUT QUE HA GUANYAT EL SI, PERO TAMBÈ HAIG DE DIR QUE ALGUNA PART DE RAO TE ESQUERRA.

UN PP BOIG HA POGUT AMB UNA CLASE POLITICA MAJORITARIA DEBIL.

TINC DUBTES PER NO HABER APRETAT MES, JO NO PODIA VOTAR AMB EL PP, I VOTAT NUL, SEGURAMENT HAGUESSIN SIGUT NECESSARIS MES NO.

Anònim ha dit...

L'errada d'ERC ha estat anar de bona gent, us ha faltat malicia, els altres no han tingut pietat i vosaltres si.

està vist que en politica els bons gestos no serveixen, heu fet possible el debat i s'han aprofitat.
i a sobre els de CiU ahir ja deien que aquest estatut es curt, quina barra.

Anònim ha dit...

Estaria bé que a partir d'aquí ERC veiés que la via estatutaria i autonomista està esgotada, que al que cal aspirar no és a defensar el nou estatutet de les llenties, ni reformar-lo, ni fer-ne un de nou, sinó la millor defensa és un bon atac en pro de la Constitució... catalana.
Cal picar amunt, és com s'aconsegueixen coses, no a la defensiva, sinó a l'atac, reclamant allò que és nostre i que ens pertany.
Cal ser ambiciosos no de paraula, sinó amb fets, i posant condicions amb qui vulgui pactar amb ERC.

Independència. I, si de moment no és possible (sí que ho serà més endavant), CONCERT ECONÒMIC, com a mínim.
Si no és amb aquestes condicions, ERC no ha de participar ni ser còmplice de cap Govern de la Generalitat nouestatutari, regionalista, autonomista o provincià.

ERC, des d'avui, o caixa, o faixa!

Força!

Anònim ha dit...

Molt d'acord amb tots quatre.

A per totes, amb la constitució catalana.

Des les cendres que han aparegut del rostit dels nacionals catalans, que han cuinat aquells que tots sabem, n'ha de sorgir l'estat pel qual s'ha de lluitar amb una nova Assemblea per l'Autodeterminació de Catalunya.

Dispenseu i endavant.