2.11.06

1-N: CiU molt menys del que esperava i PSC patacada.


Molt feliç estava David Madí fins que van arribar els resultats electorals, i va tocar de peus a terra, la gran victòria (més de 52 diputats) és va esfumar amb un pírric resultat de 2 diputats més.

El gran desplegament de la campanya, mediatic i pressupostaria fet per la coalició CiU no ha donat els rendiments previstos, les primeres critiques ja s’han començat a escoltar, excepte en alguns membres de la coalició partidaris d’arribar a un acord de sociovèrgencia que ja els hi va bé.

En referència al PSC hem de dir que el resultat és una patacada per tots aquells que van decidir jubilar anticipadament al President de la Generalitat Pasqual Maragall. Que Montilla perdi 5 diputats i quasi un quart de milió de vots respecta als que va obtenir a l’any 2003.

ERC desprès de tot ha aguantat bona part del que tenia, davant la criminalització cal als republicans el resultat és un petit èxit, poden governar repetint el tripartit o pactant amb CiU, però no tenen la clau de tot.

La decisió del que passarà en part depèn de Madrid, tant CiU com el PSC estan a l’espera del que decideixi la Moncloa i Rodríguez Zapatero. Seran capaços de pactar? De formalitzar la sociovergencia? La resposta aviat, veurem qui és ZP, veurem si el PSC té autonomia i si CiU realment vol un pacte nacional.

En definitiva amb una certa classe política depenen de Madrid, Catalunya resta a les mans de ZP, per vergonya de Mas i Montilla.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

I ERC, no, eh? Perden 140.000 vots i no passa res. Sa-Palomera va dir que treuríen més de 23 diputats i en perden 2, i es queden 21, però no, és un gran resultat! Han aguantat!
Au vinga, que teniu pa a l'ull!
Una mica de rigor. Es pot ser partidista, però no un fanàtic que no veu la realitat.

Anònim ha dit...

no et passis, el fracàs de montilla, en un partit normal dimitiria, per cert Maragall estaba molt content.

aupa esquerra.

Anònim ha dit...

endavant, erc

Anònim ha dit...

Sabeu què us dic??... Que pacti la sòciovergència, que s'ho facin entre ells (que "mangonegin" entre ells).
Per resultats en nombre de diputats i vots, el poble de Catalunya ha decidit que ERC, de moment, no és majoritària, i per tant, el que jo crec és que li correspon estar a l'oposicíó.

A més, a l'oposició seria -serà- el PRIMER partit de l'oposició, el cap més visible, a primera línia.
Per tant, amb tots els errors que cometrà la sòciovergencia en el poder, Esquerra els podrà rendibilitzar perquè els podrà denunciar i fiscalitzar AMB MANS LLIURES....... i a les properes eleccions Esquerra SÍ que pujarà.

En canvi, si ERC entra en qualsevol govern, sigui amb Mas o sigui amb Montilla, en les properes eleccions hi podria haver una enorme davallada d'ERC.

Anònim ha dit...

Un altre "porra":
Sabeu quin es el partit que ha perdut mes vots a les comarques de Girona?

Anònim ha dit...

Jo la sé, jo la sé! ERC.

Anònim ha dit...

Eps!! un altre CONCURS-QUINIELA? S'haurien de dir els partits i el president...

Anònim ha dit...

i no havieu de ser segona força i vigo superava nadal i bla bla bla ?

Anònim ha dit...

Aquí hi ha qui critica Esquerra perquè aquest partit no ha complert les seves expectatives. Però penso que ningú hauria de fer bots d'alegria perquè CAP partit ha cobert les seves optimistes previsions. Tots es feien il·lusions (CiU, PSC-PSOE, ERC, PP, IC), però cap ha tret bons resultats, començant pels dos grossos, els de les dues M and M.

Anònim ha dit...

A Blanes, els del PSC estan acollonits, Marigó desgastat. I quasi acabat