6.11.06

CiU volia deixar fora del govern de Catalunya a ERC.

Les veus de la bona gent de CiU comencen a sortir a la llum publica, i comencen a criticar als yuppis que han dominat l’entorn de Mas, que l’han portat a trencar ponts de diàleg amb els republicans.

Li retreuen a Mas i Duran l’obsessió cap als republicans que ha comportat la manca de ponts oberts amb Carod i Puigcercòs, no entenen a més com és possible que sabent que Zapatero no apostava o no es mullava per la sociovergència, no optaven com a primera opció, l’acord amb els republicans.

Qui és queixa son els perdedors, i per tant per sortir del desastre, cal que la bona gent de CiU faci autocràtica, com molt bé va dir Carod-Rovira, ni CiU, ni el PSC, ni IC volen superar el marc de l’Estatut, a partir d'aquí tot era obert.

Cal preguntar-se que pretenia Duran i Lleida quan encara el mateix dissabte deia que volia primer un pacte amb el PSC? Que volia un ministeri? Han estat traïts per Zapatero? Preguntes que avui Duran i Lleida és incapaç de contestar.

Sa-palomera segueix amb el debat obert i demanem als nostres lectors que segueixin escrivint les seves opinions, amb el diàleg avançarem, amb l’insult no, sa-palomera vol ésser un punt de debat de les idees, ERC és pot equivocar, però CiU alguna cosa no ha fet bé.

sa-palomera@hotmail.com

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta és part d'una veritat, com a votant de convergencia teniu part de raó, ara erc tampoc ha posat tot a la paella pel pacte.

CiU s'ha de renovar, hi ha bona gent a la coalició. Per tirar endavant hem de treballar amb ponts de diàleg

Anònim ha dit...

Mas ha oblidat un concepte bàsic en estratègia política: Roma no paga traïdors. Molts recordem la foto de la Moncloa. Zapatero ha actuat com sempre, el que passa és que Mas es pensa que és més llest que els demés.

Anònim ha dit...

Puig plega per dignitat i enfronta't a la direcció d'erc

Anònim ha dit...

Deixeu estar el puig, sa palomera ofereix un debat obert i lliure, discutim arguments, no d'en puig, de totes maneres si voleu ja obrirem un debat-

Anònim ha dit...

ERC= espanyols, a la vostra consciència caurà fer president a un espanyolista.
BOtiflers!

Anònim ha dit...

Debat lliure, Sa-Palomera?
Si és en Puig -he vist una piscina a Ordis, moolt graaan- si és ERC.
Vidal Quadras President, nou pas cap a la independència! (segons els d'ERC)

Anònim ha dit...

Per què seràs còmplice senyor Puig? Tu que ets el més televisiu, plega per dignitat! Esquerra el millor aliment per ciutadans.

Anònim ha dit...

Estic d'acord puig planta cara!

Anònim ha dit...

Personalment penso que l'Artur Mas ha anat molt prepotent i no ha sapigut jugar bé les cartes del joc polític. El diàleg és important i la tolerància també.Mai pots pensar que has guanyat un partit si encara no s'ha acabat.

Anònim ha dit...

Puig has de seguir demostrant com sempre la teva coherencia molts d'erc estem amb tu, no podem fer un espanyol com en montilla president o presidente de Cataluña

Anònim ha dit...

No és d'ara que CiU alguna cosa no ha fet bé. Ja fa 26 anys que la vessa, d'ençà que el 1980 Jordi Pujol va enganyar a ERC i a Barrera en la promesa incomplerta de reforma de l'antic estatut (del 1979).

Em sembla que en Puig tot sol (una sola persona) no pot variar la decisió de tota una cúpula del partit. Potser haurien de ser les bases d'ERC que fessin un cop de timó, com en el tema de votar "no" a l'Estafatut de la Moncloa.

Ara bé, CiU hauria fet un favor a ERC si CiU hagés pactat amb els socialistes i ERC s'hagués quedat a l'oposició.

Amb una ERC ara a l'oposició, en les properes hauria obtingut de 30 escons cap a n'amunt.

ERC subordinant-se al PSC-PSOE com ha fet ara, tornarà a baixar de vots i diputats (però no baixarà només 2, com ara, sinó que podria arribar a quedar-se pels volts de 15). Ull viu.

Anònim ha dit...

Mes val que tots els convergent façin un acte de contricció i reconeguin la seva prepotencia i es preparin per passar 4 anyets mes a la "opo" en els quals no tocaran mes poder que els Ajuntaments i Diputacions que puguin guanyar a les properes municipals i deixeu de possarse amb el Puig i demes dirigents republicans i mireu el vostre melic, adoneu.ser que no sou imprescindibles.

Anònim ha dit...

Ciu és culpable de guanyar les eleccions i oferir un pacte per assolir la majoria?
AQUESTA BUTIFLADA ES LA FI D'ERC, temps al temps.

Anònim ha dit...

CiU=PP
No sabeu perdre

Anònim ha dit...

montilla president ni pensar-ho puig tu que te'ns lideratge dins erc fes aixecar les bases

Anònim ha dit...

¿Quina obligació tenia ERC d'estar al govern?

Si convergents i socialistes tenen més diputats, ¿no podien ser ells els que governessin....... i que es desgastessin durant 4 anys?

Em sembla que en aquest país sobren visions de curta volada i manca perspectiva i horitzó a llarg termini, que és la bona i la que al cap i a la fi dóna els triomfs més sonats.

Volem que Catalunya esdevingui un Estat independent, ¿sí o no?

Parlem clar i català, si us plau, posem totes les cartes sobre la taula.

Va per TOTS els partits polítics.

Anònim ha dit...

Valdria que tots reflexionéssim una mica. El joc democràtic permet tot tipus d’aliances, qui no entengui això millor que es dediqui a altres coses. A més, hi ha un fet que sembla que passi desapercebut, les eleccions serveixen per triar els representants que un cop al parlament, trien el president, no es tria directament. Que CiU hagi perdut el nord i que siguin nacionalistes de “boquilla” és un fet. No feu més escarafalls. Que ERC siguin poc professionals en política també és un fet, sobretot perquè CiU i PSC els guanyen en mala llet. Però gent de CiU feu el favor de créixer una mica i deixeu les “pataletas”, realment fa molt pena sentir collonades tipus Botiflers, però us heu mirat vosaltres que sou? ERC ha sigui valenta i responsable en formar govern, però cal preguntar serà valenta i responsable quant el dels PSC li prengui el pèl?

Anònim ha dit...

Independentistes o botiflers? fora!!

Anònim ha dit...

El problema que tenen els de CiU és que durant aquesta campanya els "superestrategues" han cremat tota l'artilleria pesada que tenien a l'armer, i tot i això, no han pogut estar governant. Potser el que CiU ha de fer és reconsiderar la seva estratègia política.
A més, que preguntin als d'Unió si realment volien un front nacional amb ERC!

Anònim ha dit...

Estafadors, i ha sobre altre cop enredats. L'estatut no preveu la figura de ministre, sinó presidents, consellers i conseller en cap. Es il·legal aquesta figura, igualment com una nova mostra d'espanyolització.

Carod enredat! i enredador!

Anònim ha dit...

Esquerra ha pactat amb els socialistes, A CANVI DE QUÈ???

A CANVI DE QUÈ???

("De què" de bo per al país, vull dir).

Algú d'ERC em pot contestar aquesta pregunta de forma sincera i amb rigor???

No demano resposta als "supporters" incondicionals de CiU o del PP.

Demano resposta a la gent d'ERC (militants, simpatitzants dirigents...).

Serietat, senyors, serietat. I informació.

Anònim ha dit...

Ja et contestaré jo mateix. ERC ha pactat amb socialistes perquè aquests donaven una cosa que CiU no donava ni donarà mai en un pacte: l'aplicació de polítiques socialment avançades per Catalunya; aquesta és la diferència real!
En aquests moments, per CiU, la prioritat -com sempre- no són les polítiques adreçades a les persones, sinó que malauradament l'interès que té CiU en l'actualitat és com continuar mantenint l'establishment que ostenta i com donar de menjar a les famílies que viuen d'aquest establishment polític.

Anònim ha dit...

¿Amb quin finançament es volen aplicar aquestes "politiques socialment avançades"?

Amb les escorrialles del sistema de finaçament que contempla l'EstaFAtut?

¿Amb la legalització de l'espoli fiscal perpetrat CONTRA els catalans que consta a l'EstaFAtut??

És que..... per a desplegar a la pràctica aquestes paraules tan rimbombants de "POLÍTIQUES SOCIALMENT AVANÇADES" es necessiten calés, no per res, saps??

P.S.: "Socialment" avançades, dius. ¿I "nacionalment" avançades? ¿Que ens ho hem deixat pel camí?? ¿Que patim un atac d'amnèsia sobtat??

Anònim ha dit...

Perdona però l'Estatut vigent, si no recordo malament, va ser acceptat amb els vots a favor de CiU, PSC i ICV, no pas d'ERC; en conseqüència els problemes que pugui tenir l'acord en finançament dubto que sigui responsabilitat d'ERC.
Respecte a l'avenç nacional, una sola qüestió: només les polítiques socialment avançades ens faran progressar en l'àmbit nacional. És falsa la dicotomia que a la seu de CiU ens volen fer creure havent de triar entre país i polítiques socials.

Anònim ha dit...

politics primos

Anònim ha dit...

em dic simó