5.11.06

Madí i Duran artífexs del nou tripartit.


20,15 h. Montilla i Carod arriben a un acord per formar govern. Montilla President i Carod Vice-president o Conseller primer. ERC obtindria cinc conselleries més, amb Puigcercòs al Govern.

La obsessió de Madí i Duran per esquerra, li ha jugat una mala passada al candidat nacionalista Artur Mas. En primer lloc, l’atac durant la campanya als republicans ha produït un efecte contrari al previst i en segon lloc, CiU no ha aconseguit l’augment esperat i ha servit per trencar els ponts entre els partidaris de l’anomenat pacte nacional (CiU-ERC).

La nit electoral per CiU no va ser una nit de joia. Aquella mateixa nit van sorgir les primeres veus discordants. En l’ull de l’huracà, el cap de campanya David Madí, la seva jugada de tot o rés no havia donat els fruits esperats i alguns ja van manifestar el pessimisme davant les futures converses per formar govern.

L’altre clau que ha facilitat als republicans reeditar el tripartit ha estat l’actitud del líder d’Unió que no perdona a Mas la seva actitud en la fotografia de l’Estatut. En aquesta línia el mateix Duran va manifestar que la primera opció per formar govern era amb el PSC i que els republicans eren una segona opció, és a dir, un plat de segona taula. Era sens dubte un altre rebuig cap als republicans.

Zapatero ha traït a Mas? Mas i Zapatero no van pactar evitar el tripartit? Si no hi havia pacte, per què CiU no va parlar primer amb els republicans? Per què si no hi havia pacte, CiU va prioritzar l’atac contra els republicans? ERC haurà après dels incompliments habituals del socialistes? Sa-palomera ofereix les seves pàgines a les opinions dels seus lectors.

50 comentaris:

Anònim ha dit...

en puig a votar en montilla

Anònim ha dit...

A veure què hem de fer els militants d'ERC? trencar el carnet o esperar a al congrés nacional per derrocar l'executiva? M'han trait! Com poden fer president a un tiu que no té ni el nivell C de català, que quan s'hagin de negociar coses amb Madrid com el trasopàs de compoetències, a la mínima que el PSOE es queixi, es posarà del costat dels espanyols?

Anònim ha dit...

El que vols dir que Marigó,haura de demanar perdó a esquerra. si no ho te dificil per tornar ésser alcalde

Anònim ha dit...

ERC haurà après dels incompliments habituals del socialistes?

Això només el temps ens ho dirà. Però jo hi confio en ells.

Salutacions.

Anònim ha dit...

Vaig votar Esquerra. Ara em sap greu. Dissortat pais

Anònim ha dit...

Gràcies Sa Palomera, heu fet el favor a la Pia i a la Pepa, ara tocaran cuixa...

Anònim ha dit...

Tot i que no haguès passat res perqué ERC s'haguès quedat a l'oposició, dins el que cap entre CIU i PSC, la millor opció era PSC
Si heu triat això és per alguna cosa, no us vau equivocar amb el NO de l'estatut, i ara segur que tampoc,
ENDEVANT ERC

Anònim ha dit...

Vaig votar PSC, però no s'ho mereixen, a partir d'ara votare ERC.

Anònim ha dit...

En aquest moment estic molt orgullosa de no haver votat MAI a ERC, cosa que he estat molts cops temptada de fer.

Si el seu catalanisme és que Montilla sigui President de la Generalitat, pobra Catalunya.

No ho puc entendre, de cap de les maneres, ha de ser que estan enganxats com ionquis als seients de la Generalitat, ha de ser que ser que han perdut l'enteniment.

Anònim ha dit...

Quins collons, com ho justifiques aixo, amic Joan Puig? Botiflers de merda, cabrons venuts.

Anònim ha dit...

Estic molt satisfeta d' haver votat ERC, només el nacionalisme es pot fer desde unes bones polítiques socials i això se´n diu construir país . ERC ha fet el millor , una entesa d' esquerra nacvional o què volieu estar amb la dreta pura això sí amb la senyera a darrera? D´això ja en tenim prou amb CiU, nosaltres som d' esquerra

Anònim ha dit...

Si, molt d'Esquerra sou, de l'Esquerra d'Andalusia.

Us podrieu treure la C final del nom, no la mereixeu.

Anònim ha dit...

S'ha fet justícia, Madí a l'infern cremat per fill de puta i botifler

Anònim ha dit...

Em sap greu dir-ho, però vivim en un país menor d'edat, tant per la mena de polítics (de totes bandes i de tots colors) que tenim, com per molta gent del poble (a l'hora de votar i en el quefer de cada dia).

Però a mi ningú em canviarà el meu somni d'un demà amb una Catalunya socialment pròspera i nacionalment LLIURE.

Anònim ha dit...

Mas ha estat trait per Madi i Duran, i ZP. No puc entendre per què Mas va tardar tant a oferir un acord a ERC.

La culpa no és d'erc, la culpa es d'aquells que no volien erc al govern.

salut i republica catalana.
amunt erc

Anònim ha dit...

Hauria sigut ideal un pacte CiU-ERC però portem massa temps fent-nos mal i el fet que sigui impossible fer la pau ens porta a tractar amb el dimoni, que és el PSC-Espanya. Però què vols? L'efecte Madí és tant corrosiu que sembla que sigui un agent doble (CiU-PSC). Convergència ha actuat frívolament i amb la crueltat i puteria d'una criatura. Veig claríssim que el partit de la dreta catalana no podrà remuntar tota la despesa per devedés, segrest de llibres, Majèstics i etc. Això us pinta molt malament, convergents!

Anònim ha dit...

Avui Esquerra no s'ha venut ella, el que ha fet ha estat vendre Catalunya.

Anònim ha dit...

Esquerra l'està cagant (no ho dubto), però ja fa anys que PSC (PSC-PSOE) I CONVERGENCIA Y UNIÓN s'estan venent el país.

Anònim ha dit...

ERC la caga perquè els rèdits, les contrapartides d'aquest pacte em fa l'efecte que són ridículs per a un independentista.

Ojo, però pitjors que ERC (que ja és dir), encara ho són més el PSC-PSOE i els jerarques de cYu que van de salvapàtries i des de 1980 s'estan venent Catalunya a marxes forçades.

Mas=Montilla
ERC t'has equivocat.

Anònim ha dit...

Em fa llàstima comprovar com un tipus tan espanyol i espanyolista com Arturo Mas vagi de Braveheart i de "nacionalista" per la vida.

Montilla és espanyol i espanyolista (però no se n'amaga, com el Mas).

I a tot això, els dirigents d'ERC, a la lluna de València.

Admeto que estic orfe de partit.

Que en les properes eleccions al Parlament es presenti la CUP.

Independència i progrés.

Anònim ha dit...

Mira, Mas pot ser espanyolista si tu vols (que no crec que es pugui comparar amb el que es Montilla), pero ho sera a casa seva.

Montilla es espanyolista en public, pertany a un partit espanyolista i no sap parlar catala. I ERC el vol de President.

En una cosa coincideixo, ERC a la lluna de Valencia. O millor dit, clavats als seients de la Generalitat.

Anònim ha dit...

Vivim en un país i una societat de curta volada.

En un país normal, TOTS els partits volen la independència.

I actuen en conseqüència en les ACCIONS, en les lleis i en els FETS.

Aquí a Catalunya, en canvi, tots els partits sense excepció, i els mateixos ciutadans catalans que els voten, permeten que ens donguin pel sac (des de la capital de l'imperi) a nosaltres mateixos, als catalans i a Catalunya.

El poble català no té dignitat però sí que sobra mesellisme i individualisme i insolidaritat egoista, cal reconèixer-ho, cal fer autocrítica.

Vergonya per a un poble que es deixi -amb el seu propi consentiment- dominar per dues nacions estrangeres.

Tenim el que ens mereixem.

Anònim ha dit...

ERC pacta amb socialistes a canvi de què?

De càrrecs, potser?

I les passes cap a la sobirania, què?.... On són?

Au i que us donguin vent, Carod, Arturo Mas/españolismo-en-público i Montilla espoliador.

Que us aprofitin els suculents sous que venen dels nostres impostos.

RUFUS ha dit...

Estic amb ERC, com sempre.

Anònim ha dit...

Collons, com estan de pesadets els convergents.

Anònim ha dit...

endavant erc, i que el marigo comenci a demanar disculpes

Anònim ha dit...

Jo també estic decebut amb ERC.Per què són tant inepetes que no pensen amb què els hi donarà més rèdits a curta distància? i només pensen en tocar cuixa?

A partir d'avui sóc un més amb el vot en blanc. gràcies polítics.

Anònim ha dit...

jo to el contrari, era votant ciu ara ho sere d erc. ciu ha trencat els ponts amb erc

Anònim ha dit...

Perquè no hi ha manera de superar l'odi entre CiU i ERC ? Perquè s'actua sempre amb mòbils de revenja d'uns vers els altres ? Perquè és impossible la unitat dels nacionalistes catalans ? Perquè no es possible un govern nacionalista fort ? Els militants d'ERC i de CDC amb seny ens hauriem de plantejar respondre a aquestes preguntes i reflexionar per refer els ponts trencats.

Anònim ha dit...

No és això, companys d'Esquerra
per Víctor Alexandre
dilluns, 06 novembre 2006
No és això, companys d'Esquerra. Un partit independentista no pot fer mai president l'home que el 6 d’agost de 2005 va dir que "els drets històrics de Catalunya no existeixen". Un partit independentista no pot lliurar mai el país a un partit espanyolista com el PSC, que el 9 de febrer de 2006, amb els seus vint-i-un diputats al Congrés espanyol, va votar al costat del Partit Popular en contra de la unitat de la llengua catalana. Un partit independentista no pot posar mai en el govern la força política que el 17 de març d’enguany, votant novament amb el Partit Popular, va impedir que Catalunya pugui gestionar plenament els seus ports i aeroports. Un partit independentista no pot justificar aquests disbarats dient que ho fa amb la intenció que "la qualitat de vida dels catalans formi part de la nostra identitat com a poble al costat de la llengua i la cultura nacionals". No ho pot fer perquè el PSC no ha cregut mai que Catalunya sigui una nació. És més, tota la seva política al llarg dels anys no ha tingut cap altre objectiu que la sibil·lina espanyolització de Catalunya i el fre constant a la seva projecció internacional com a comunitat nacional diferenciada d'Espanya. ¿Cal recordar que ha estat el PSC el principal responsable del miserable Estatut que Zapatero ha lliurat a Catalunya? Cal recordar que ha estat aquest partit el qui ha ofert el patètic i espanyolista espectacle de l'Institut Ramon Llull, el qui va espanyolitzar la presència de Catalunya a la Fira literària de Guadalajara i el qui pretén fer exactament el mateix a la Fira literària de Frankfurt? Com pot, un partit independentista com Esquerra Republicana, lliurar la clau del govern a la força política que malda per donar a l’espanyol el rang de llengua pròpia de Catalunya -cosa que suposaria la mort de la llengua catalana- i que representa per si mateix el més viu retrat de l’autoodi?

¿És el PSC qui ha de protegir la llengua, la identitat i els drets nacionals dels catalans? ¿Pot ser president de Catalunya un home que no creu necessari tenir un bon nivell de català per presidir el país, que considera que hi ha pobles superiors i pobles inferiors i que, d'acord amb això, afirma que Espanya és una nació superior i Catalunya una nació inferior? És que no té dignitat Esquerra Republicana, que ja ha oblidat que va ser el PSC (amb el suport d'ICV) qui la va expulsar del govern després d'haver destituït Josep-Lluís Carod-Rovira com a conseller en cap?

Hi ha errors històrics, i Esquerra és a punt de cometre'n un de molt important. L'ambició de tenir un lloc al govern és legítima en tota força política; sempre, és clar, que el preu no impliqui la substitució nacional d'un poble. Si Esquerra no escolta les seves bases és que s'ensuma la resposta i prioritza el poder al país. Les bases, però, tenen molt a dir i ho faran. Cosa que, paradoxalment, dignifica Esquerra. Per adonar-nos-en, n'hi ha prou que ens preguntem si les bases de Convergència i Unió farien mai una cassolada davant la seu central del seu partit en cas d'un pacte CiU-PSC.

Estem vivint moments molt importants de la història de Catalunya i la imatge que Esquerra transmet -més enllà de la ingènua bona intenció que la mogui- és que pensa més en ella que en el país. I això no és bo ni per a ella ni per a Catalunya. Si el pacte amb CiU no és possible, sempre queda l'alternativa de romandre a l'oposició. Fer un pas en fals és a l'abast de tothom. La saviesa, en canvi, consisteix a saber fer un pas enrere per poder-ne fer dos endavant



http://www.victoralexandre.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=204&Itemid=63

Anònim ha dit...

ERC= España Recupera Catalunya. Botiflers!

Anònim ha dit...

Aquest article d'en Víctor Alexandre..........., m'ha arribat a la consciència.
Per emmarcar-lo.
Llegiu-lo, val la pena.
XAPÓ PER TRIPLICAT per a Víctor Alexandre.

Víctor Álvarez, blanenc ex-simpatitzant d'ERC.

Anònim ha dit...

Collonuts, aquesta colla de Convergents, si ells pacten amb el PSOE o amb el PP ho fan perquè són uns grans estrategues, si ho fan altres partits, aquests, són venuts, beneits i no saben el que fan.
Que han fet els convergents guapos i intel·ligents per fer baixar,durant el seu llarg mandat, Catalunya vuit o nou llocs en el ranking autonòmic?.
Porca misèria.

L'isard

Anònim ha dit...

Benvolgut Isard,

Sí tens, raó en el que dius..., és cert........ però...., per aquesta causa que menciones, ¿des d'ara ERC ha de voler imitar allò (aquells errors i claudicacions) que ha comès CiU durant 23 anys??

Jo confiava en ERC perquè em pensava que era un partit DIFERENT a la mediocritat i a l'entreguisme de CiU i PSC-PSOE.

Reconec que estava equivocat.
ERC cada cop s'assembla més -en els vicis- a una CiU o un PSC-PSOE qualsevol.

V.A. (Blanes)

Anònim ha dit...

I que fem que governi la sociovergencia? que ho tenien pactat i ara diuen que sóm botiflers, no ens volien, desperteu de l'atac de rabia convergent.

endavant esquerra.

Anònim ha dit...

La majoria del Parlament està en 68 escons.

cYu+PSC-PSOE = 85 escons

PSC-PSOE+ERC+ICV = 70 escons

La sòciovergència CiU+PSC té més suport electoral (en vots de la gent i en diputats) que el tripartit PSC-ERC-ICV).

Cal saber escoltar el que decideix el poble (encara que el poble a vegades s'equivoqui).

Ara com ara, mal que em pesi, cYu i Psc-PsoE, junts i per separat, tenen més suport i representació que ERC.

És més lògic que governin els que tenen més representació i suport popular.

I els que tenen menys representació, és lògic que estiguin a l'oposició.

Mal que em pesi, com que sóc demòcrata, és el que ha votat i ha decidit el poble de Catalunya en les urnes.

Calia deixar que governés la sòciovergència.

Bastanta gent -també des d'àmbits independentistes-, ja ho haviem avisat. Ara l'error (garrafal) ja està fet.

És clar que una sòciovergència hauria governat deficientment (o pèssimament per a) el país, però és el que els catalans el dia de Tots Sants de 2006 han votat majoritàriament.......

Però en tal cas, amb una ERC a l'oposició (primera força líder de l'oposició) i amb llibertat de moviments, hauria pogut denunciar amb moltíssima força i energia moral els despropòsits de la sòciovergencia en el poder.

Així, en el futur ERC hauria pujat en vots i en diputats.

A curt termini, un govern sòciovergent tindria conseqüències perjudicials per al País (però és el peatge que el País hauria de pagar per haver votat equivocadament -penso- i majoritàriament cYu i PscOE)...

A la llarga però, el mateix poble se n'adonaria, els errors de cYu-pscoE passarien factura a la sòciovergència, la qual patiria un desgast, i els errors de cYu-PscoE farien de revulsiu per al País, per a la societat....., per tant ERC pujaria i, al capdavall, a la llarga, el País en sortiria beneficiat i reforçat a llarg termini, amb bases més sòlides, i avançant cap al prògrés social i l'autodeterminació.

Per a un partit, l'important en si mateix no hauria d'ésser l'estar (per estar) en un govern a qualsevol preu..., sinó ésser COHERENTS, i APLICAR BÀSICAMENT LA SEVA POLÍTICA (els seus mínims IRRENUNCIABLES -hi ha unes línes mínimes i bàsiques que no es poden travessar ni renunciar-hi-).

Llàstima d'oportunitat perduda que es trigarà anys i panys en poder recuperar -si es recupera-.

V.A.

Anònim ha dit...

ERC ha tocat fons. El que tenia de fer es quedar-se a l'oposició i construir l'independència desde la socialització dels ciutadans.
Ara ha fet el forat de la seva tomba, a més ha cremat l'home més vàlid que té (puigcercós).

Ara s'entén el canvi de nom d'ERC a Esquerra. Aprofiten la mamella dels vots cap a les esquerres.

Cada cop que passeu per Can Puig, escridesseu-lo!

Anònim ha dit...

VIVA CIUDADANOS! ESTAREMOS EN BLANES MOLT AVIAT. VOTEU-NOS.

Anònim ha dit...

No s'ha d'escridassar a ningú.

Cal raonar i argumentar del perquè hom creu que els dirigents d'ERC s'han equivocat.

I si aquest nostre poble català té dignitat, establir les bases perquè a les properes eleccions al Parlament es presenti una candidatura, a nivell nacional, d'un partit que sigui -en els FETS- més progressista i més catalanista que ERC.

Aquest partit podria ser el ja existent C.U.P. (Candidatura d'Unitat Popular), que, a dia d'avui, només es presenta a les municipals.

La meva opinió és que no hauria de ser una candidatura "anti-res" ni "anti-ERC", sinó que treballés en positiu presentant propostes i projectes de llei constructius en la direcció d'assolir l'alliberament nacional i social del Països Catalans..., cosa que els 6 partits amb actual representació parlamentària no tenen a la seva agenda.

V.A.

Anònim ha dit...

Estem molt contents des de sa-palomera amb el debat generat, donem veu a la llibertat, però per favor eviteu l'insult.

el futur dirà qui s'ha equivocat, ara a l'oposició deixem que la sociovergencia mani, no podem

Anònim ha dit...

Sa-Palomera, he trobat una piscina per en Puig, al camí de ronda de Llançà.
Aviseu-me si hi va que ho vull veure.
ERC i Sa-Palomera=Pallassos

Anònim ha dit...

Respecte pels pallassos en puig es un menguado com diria boadella

Anònim ha dit...

No teniu arguments? nomès podeu insultar a una persona honesta, Puig seria el millor alcalde per Blanes, no en tingueu cap dubte.

NI MARIGÓ, NI TRIES. erc I PUIG

Anònim ha dit...

A veure si encara treurà més vots Ciutadans que en Puig. A Blanes no el volen a en Puig. 2 regidors de 21.
Puig, he vist una piscina inflable,allà, allà!

Anònim ha dit...

Veniu ciudadanos, veniu! us perseguirem fins que patiu! ERC BOTIFLERS!!

Anònim ha dit...

No entenc a ERC, on és la seva coherència?

Anònim ha dit...

Jo no estic d'acord amb la direcció d'ERC a nivell nacional (Carod, Bargalló, Benach...), però sí que estic d'acord amb en Joan Puig. Fins a la data ERC-Blanes és el partit que està fent més per la nostra vila, i com més insultin i facin burla gratuïta d'en Puig (els adversaris que aquí escriuen), més gent hi haurà que es posarà del costat del diputat republicà.

Quan als detractors d'en Puig només els queda el recurs de l'insult i la burla, vol dir que a en Puig li assisteix la raó.

Des d'aquestes línies, el meu desacord amb ERC a nivell general català per la seva rendició davant els socialistes, alhora que expresso tot el meu suport a ERC local de Blanes i especialment a en Joan Puig, que deu estar passant (amb el judici pel cas Pedrojota) uns moments difícils.

Joan: tu sí que te la jugues, tu sí que ens defenses, a la gent senzilla, tu sí que dones la cara.

Ànims, molta gent estem amb tu.

Anònim ha dit...

No digueu tonteries q el tripartit estava pactat des d'abans de les eleccions. Ho es q no esteu ben informats?

Anònim ha dit...

Els que critiquen ERC per haver fet Montilla president són de CiU i, alguns encara no ho saben. És que us penseu que Artur Mas és més català que Montilla?

Anònim ha dit...

Endavant i força.

visca erc