4.11.06

Duran impedeix un pacte nacional (CiU-ERC).

Duran i Lleida, l’home a l’ombra d’Artur Mar, l’home que sempre estira la corda per estar en el lloc en el moment oportú, no li perdona a CDC el lleig que li van fer en la negociació de l’estatut.

Tal i com explica Sánchez Llibre en el seu llibre sobre l’estatut, Duran és un personalitat que s’apunta les coses que li fan i no li agraden, i ara ha trobat la manera de boicotejar la candidatura de Mas a la Presidència de la Generalitat.

O el pacte de l’estatut entre Mas i ZP permetia el govern de la sociovergència o no entenem l’estratègia de la coalició nacionalista, ha estat un greu error deixar els republicans per plat de segona fila i donar prioritat a un acord amb el PSC.

A casa del republicans han respirat tranquils quan han vist que Mas no tenia cap presa per reunir-se amb ells, els hi ha posat en safata de plata suficients arguments per no pactar amb la coalició.

Durant li ha tornat a Mas la fotografia a la Moncloa, sap que quatre anys mes a l’oposició son la mort política de Mas i el seu partit, en canvi UDC dins el caos pot sobreviure molt millor.

Duran de dia i Lleida de nit, amb la seva actitud ha colpejat definitivament a la coalició, CiU ja no tornarà a ésser el mateix, si tal com sembla es confirma la repetició del tripartit (ara diuen que s’anomenarà entesa) la situació de crispació a la coalició pot arribar a extrems considerables.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara que no vinguin a dir-nos que no pactem amb aquests o els altres,quan tots fan elque volen,quant la majoria de grups mediatics no volen a ERC al govern,la majoria no tenen capacitat de donar-nos ordres.

ERC que faci el que més li interessi, pel partit i per catalunya

Anònim ha dit...

Si, sí, però tripartit ¿a canvi de què, de positiu per a ERC, i de positiu per a Catalunya?

No caiguem en la cagada de fa tres anys (Pacte del Tinell)... no regalem els vots dels diputats d'Esquerra (com va passar fa tres anys) ni a sociates ni a convers.

Jo us ho dic ben clar, si no és a canvi d'un:

1 - PROGRAMA SOBIRANISTA

2 - ASSEGURAR EL CONCERT ECONÒMIC (els nostres impostos, a Catalunya).

i, per garantir aquests dos punts:

3 - CONTROL DE LES PRINCIPALS CONSELLERIES I DIRECCIONS GENERALS ESTRATÈGIQUES PER A ERC.

4 - Si la legislatura té 4 anys, doncs ELS PRIMERS DOS ANYS, PRESIDENT DE LA GENERALITAT JOSEP-LLUÍS CAROD-ROVIRA (els altres dos anys restants ja ho seria Mas o Montilla).

¿Que diuen que això "no pot ser"?.... Doncs llavors no hi ha pacte d'ERC amb CiU o PSC.

Esquerra i Catalunya, a la llarga, guanyariem més amb ERC a l'oposició.

Només sota aquestes premisses (ja cedim prou de renunciar, ara i de moment, a la independència nacional) caldria plantejar-se un pacte.

Si es tanca un pacte en fals com fa 3 anys, no torno a votar ERC.

Víctor Álvarez, simpatitzant d'ERC de Blanes

Anònim ha dit...

Jo crec que no ens vol ningú,i per tant CiU i el PSC elque volen de veritat és que ens quedem a l'oposició, aixi no pintariem res,i ells anirien fent.

jo no vull aixo pel meu país, faci el que faci erc, sempre uns ho voran bé i altres no.

en primer lloc el país.

Anònim ha dit...

Segons en cada circumstància històrica, des de l'oposició, o des del govern (si es fa una oposició coherent, o un govern coherent amb condicions, projectes, idees i horitzons), es pot pintar molt.
Per a pactar, cal posar la premissa que cal pintar molt i bé, no només en benefici del partit (que també), sinó a més i sobretot, com encertadament has dit, en benefici del país.

Si l'altra part s'avé a pintar (i a que pintem en les condicions que he esmentat en el meu anteror missatge) -reconec que és difícil-, endavant amb el pacte.

Però si l'altra part contractant no s'avé a pintar..........., llavors pintarem molt més des de l'oposició...
(perquè per fer anar la brotxa amunt i avall per la paret i pintar com cal, és necessari tenir les mans lliures...).

Perquè, com he comentat abans, des de l'oposició, també es pot pintar... i molt.

V. Álvarez.

Anònim ha dit...

Gracies Duran, es insolit e insospitat, respirem existim i gobernerem