1.10.06

PSC-IC/EUiA de Blanes estan en fals; no es pot cobrar a la línia 9 del bus, al no tenir aprovat el preu públic.


Segons l’agència catalana del consum un ens públic no pot cobrar un preu sense que aquest no hagi fet tot el tràmit legal d’aprovació i exposició publica.

Igualment la llei de les hisendes locals deixa molt clar l’obligació de realitzar tots els tràmits abans de poder cobrar un preu públic (article 47, punt 1).

Segons la pagina web de l’Ajuntament de Blanes en el seu apartat de mobilitat no hi consta cap tarifa per la línia 9 del transport urbà.

Davant de tot això l’Ajuntament de Blanes no pot cobrar, ha estat un greu error amb responsabilitat polítiques per part dels tinents d’alcalde de mobilitat Argemir González i d’hisenda Pere Garcia, i el fet s’agreuja quan és segueix cobrant malgrat saber que no s’han aprovat els preus públic.

Recomanacions a tots als afectats:

.- Guardeu tots els bitllets pagats per utilitzar aquesta línia 9, igualment guardeu tot el que us pugui servir per demostrar que heu utilitzat els abonaments a la línia 9. Teniu dret al retorn d’aquests diners.

.- Podeu presentar les reclamacions davant els següents organismes:

1.- Agència Catalana del Consum. http://www.consum.cat/
2.- Ajuntament de Blanes Oficina de l’AMIC. http://www.blanes.net/oiapdocs.nsf/idoc/amic_index

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Gracies per l'informació, cal denunciar els abusos i en aquest cas l'ajuntament s'ha passat.

Anònim ha dit...

Abans d'informar a la gent informa't tu, a Blanes hi ha una oficina de l'OMIC (oficina municipal d'informació al consumidor), quealsevol informació i reclamació de consum s'ha de fer allà i presentar posteriorment a l'AMIC (registre d'entrada), ho dic ja que fa poc jo vaig tenir problemes amb telefònica i així ho vaig fer.

Anònim ha dit...

Perdona, però quan l'afectat és un ens municipal, en aquest cas el transport públic es una concessió l'OMIC no ho tracta, per tant és pot anar a consum Generalitat o deixa constancia a l'AMIC.

Ho diu la pagina web de l'OMIC.

Anònim ha dit...

La pàgina web de l'OMIC diu:
"Les reclamacions o consultes referents a l'Administració Pública o qualsevol sol.licitud d'informació que no sigui específica de consum no es poden atendre des de l'OMIC.
Les denúncies, reclamacions i consultes sobre temes de consum s'han de fer per escrit i s'han d'entrar pel registre general de l'Ajuntament"
Per tant, no diu exactament a on t'has d'adreçar per temes que NO tracta l'OMIC, almenys jo ho interpreto així.

Anònim ha dit...

Bé de totes maneres a les dues administracions estàn a ja mateix, a l'Ajuntament, l'important és fer-ho-

Anònim ha dit...

Però per denunciar que l'Ajuntament fa les coses malament ens fan perdre el temps anant a l'oficina de l'OMIC de l'Ajuntament on sempre que hi he anat hi ha molta cua. Ells fan les coses malament i nosaltres a pagar o a perdre el temps fent cua.Quin desastre senyor Marigó!

Anònim ha dit...

En el torn de precs i preguntes, l'exalcalde i portaveu de CiU, Ramon Ramos, va denunciar que l'Ajuntament cobra la nova línia de bus, que fa el trajecte entre el barri de Ca la Guidó, el centre, la terminal, els Pavos i la zona industrial, sense haver aprovat el preu públic, cosa que, segons Ramos i també segons ERC, impossibilita cobrar el preu del bitllet. Aquesta línia nova va entrar en funcionament el 26 de juny i fins al 31 d'agost hi havien pujat 27.868 persones. El regidor de Transports, Argemir González, va dir que la línia funciona molt bé i va admetre que no s'havia aprovat el preu públic. No obstant això, tant el secretari de l'Ajuntament com el regidor d'Hisenda, Pere Garcia, van dir ahir que no cal aprovar aquest preu perquè és el mateix que el de la majoria d'autobusos: 80 cèntims el bitllet senzill. Segons ells, si el preu fos més car sí que s'hauria d'haver aprovat.

Anònim ha dit...

EL SECRETARI DE L'AJUNTAMENT DIU QU ES LEGAL I VOSALTRES "EMBOLICA QUE FA FORT"

Anònim ha dit...

Son como niños, se piensan que la gente es tonta

Anònim ha dit...

El que diu el secretari no està d'acord amb la llei, sino entreu a l'enllaç amb el article de la llei d'hisendes locals.

Algú està molt nerviós, consultat experts en fiscalitat, un preu públic no es pot cobra sino s'aprovat.

Anònim ha dit...

el propi secretari es contradiu, "si el preu es diferent" si que caldria. Per posar un preu encara que sigui el mateix cal l'aprovació.

Els de sa palomera, ciu i erc tenen raó, cal denunciar la incompetencia.

Anònim ha dit...

La cua no està a l'oficina de l'OMIC sinó a la de l'AMIC, per tant podem anar perfectament a l'OMIC

Anònim ha dit...

QUe cremin tots els polítics!! 8 hores de ple per no decidir res! El més important del ple va ésser la seva durada, així ens defensen? No som els vostres deixables ni servents, treballeu per nosaltres i no pels vostres interesos!

Anònim ha dit...

Una famosa cita de Goebbels, repetida hoy en día con profusión: "Una mentira repetida mil veces se convierte en una verdad"

Anònim ha dit...

Deu anar pels socialistes? veritat..si

Anònim ha dit...

Una resposta de P3 feta per nens de P3

Anònim ha dit...

prefereixo ser un que no un socialiste.